Pavlova - ovo jednostavno morate isprobati, pahuljasto, hrskavo, a opet kremasto, jagode i šlag, savršeno!
Sastojci 8 osoba
za koru
150g šećera u prahu
prstohvat soli
3 bjelanjka
za kremu
200ml vrhnja za šlag
2 žlice ruma
1 vanilin šećer
još potrebno
150g jagoda
100g šumskih jagoda
Priprema
1.
U bjelanjke dodati prstohvat soli, te ih lagano miksati dok se ne zapjene. Kad se kren pjeniti dodavati malo po malo šećer u prahu i miksati na najvećoj brzini. Ovo će malo potrajati jer bjelanjke i šećer treba dobro istući da se dobije glatka i gusta meringua. Ako niste sigurni kad je gotovo, provjerite okrećući posudu naopačke :)
2.
Tako pripremljene bjelanjke istresite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Možete na njemu prethodno iscrtati krug ako želite da kora bude pravilno okrugla. I lagano rasporedite bjelanjke u koru za tortu, otprilike 18-20cm. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150°C, 60 minuta
3.
Koru kad je pečena, izvaditi i ohladiti. Ona će lagano popucati i upasti. Samo je prije hladjenja odmah prebacite na tanjur za serviranje. Kad se dobro ohladila krećemo s nadjevom.
4.
Šlag izmiksati do pola, zatim dodati rum i šećer u prahu, pa ga izmiksati do kraja. Pripremiti svježe jagode, ja sam koristila i šumske, ali može i bez njih.
5.
Preko kore rasporediti šlag i obilno zatrpati jagodama. Ova torta je poznata po svojoj veličini i hrpi voća. Uživajte!
Posluživanje
Ja sam se odlučila za običan šlag s rumom, ova torta se inače puni raznim kremama od kojih je najčešći upravo šlag.. Slobodno pustite mašti na volju i eksperimentirajte s različitim kremama kao i voćem!
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar