Najbolje šubarice

Sastojci:

Kora:

    6jaja
    400 gr šećera
    400 gr brašna
    3 šoljice (male za crnu kafu)ulja
    2 kašike kakaa
    1praška za pecivo

Fil:

    1/2 l mlijeka
    4 kašike kristal šećera
    9 kašika brašna
    250 gr margarina
    200 gr šećera u prahu


Glazura:

    100 gr čokolade
    3 kašike ulja

Još:

    200 gr kokosa





Priprema

    Dobro umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Sve dobro izmiješati i ispeći koru.
    Brašno razmutiti sa malo mlijeka a ostatak mlijeka i 4 kašike šećera staviti da zavri. U zavrelo mlijeko dodati razmućeno brašno i skuvati fil.
    Fil ohladiti uz povremeno mješanje.
    Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa zatim dodati ohlađen fil od brašna.
    Toplu koru čašom ili okruglom modlom sjeći na krugove. Zatim svaki krug vodoravno presjeći po pola.
    Isječene krugove filovati po pola, spojiti ih, pa filovati i okolo, zatim ih uvaljati u kokos.
    Svaku rusku kapu premazati čokoladnom glazurom.





Izvor: http://www.domacikolaci.net/

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.