Medaljoni od oslića

Ako baš niste ljubitelj oslića, ovaj recept će vam dokazati da i ova riba može imati potpuno novi ukus. Medaljoni sa oslićem uz dodatak sočnog povrća su moj izbor.


Sastojci 4 osobe

    300 gr oslića
    100 gr graška
    jedna mrkva
    jedna glavica crvenog luka
    200 gr kuhane riže
    100 gr prezle
    1 komad jajeta
    začini so,biber, peršun, korijander







Priprema

    Priprema medaljona:
    1.

    Skuhajte u vodi sa malo soli osliće i očistite ih od kostiju. U multipraktiku sameljite oslić, dodajte jaje,prezlu i promješajte. Dodajte so, biber, peršun i korijander. Ostavite sa strane.
    2.

    U vodi skuhajte rižu da bude gusta. Ostavite sa strane da  se ohladi. U multipraktiku usitnite crveni luk i mrkvu. Dodajte i bijeli luk ako volite jaču aromu. Na tavi ispržite luk i mrkvu, dodajte grašak i malo vode i pustite oko 15 minuta da voda ispari. Začinite po želji i sjedinite sve zajedno (rižu, oslić i povrće). Ako vam bude rijetko, dodajte još prezle.
    3.

    U tavi sipajte ulje i mokrim rukama oblikujte medaljone i pržite dok ne porumene sa obe strane. Staviti ih na ubrus da upiju višak masnoće.

Posluživanje

Poslužiti uz prženi krompir i kečap.






izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.