Ljetni dan torta

Sastojci
oko 250g piškota za podlogu+ 2,5 dl mlijeka i 1 žlica ruma
7 dl mlijeka + 2 kom žumanjaka
2 kom pudinga sa okusom banane(ili bilo koji drugi voćni po izboru)
1 puna žlica gustina(škrobnog brašna)

 170g maslaca
110 g šećera u prahu
FIL 2:
400 ml slatkog vrhnja
150 g malina ili nekog drugog bobičastog voća,ribizle,borovnice.. miješano
60 g šećera u prahu
kalup za torte sa obručem od 25 cm







Priprema
1.
 Od 7 dl mlijeka oduzeti 2 dl,ostatak mlijeka staviti prokuhati.Vrećice pudinga,gustin i 2 žumanjka razmutiti sa 2 dl mlijeka i zakuhati u provrelo mlijeko,kuhati dok se ne zgusne,presipati u zdjelu radi lakšeg hlađenja.
Posebno izmutiti mikserom maslac sa šećerom u prahu,u prohlađenu smjesu dodavati žlicu po žlicu i fino mikserom izraditi.
Za drugi fil izmutitit čvrsto slatko vrhnje uzeti 4 žlice i umiješati u prvi fil od pudinga,u ostatak vrhnja umiksati maline ili neko drugo bobičasto voće uz dodatak šećera u prahu.
U kalup za tortu složiti podlogu od namočenih piškota u mlijeku i rumu,zatim staviti fil od pudinga,a preko njega voćni fil.
E sada nastupa ono mašti na volju finalni dio možete kao u mom slučaju gornji sloj posipati ribanom bijelom čokoladomi posuti svježim voćem,možete staviti sloj gore i ukrasiti sa još dodatnim tučenim vrhnjem,preliti tamnom čokoladom ili svježe voće složiti na voćnu kremu i preliti sa 2 vrećice crvenog preljeva za torte i svakako dobro ju prohladiti prije služenja.Kako god odabrali,tortica će nadam se zadovoljiti ukuse jer je lagana i kremasta.






izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.