JEDNOSTAVNI RUČAK KOJIM ĆETE IZNENADITI SVAKOG GOSTA: TIKVICE KEBAB


Kebab sa mljevenim meso i tikvicama,fino socno.
Sastojci

    Meso:
    500g mljevenog mesa/junetina
    1 manji luk
    3-4 češnjeva češnjaka
    1 jaje
    1žlica mrvica/opcionalno
    1/4 žličice ljute paprike

    1žličica timijana
    1/2žličice kumina
    sol,papar

    Tikvice:
    3-4 srednje tikvice
    2žlice maslinovog ulja
    sol

    Ostalo:
    2žlice ulja/za foliju
    100g ribanog sira/gauda isl.







Priprema

    1.
    Pripremite meso:
    U posudu stavite mljeven meso.Naribajte luk i cesnjak na ribezu.Dodajte jaje,mrvice,sol,papar,ljute papricice ,timijan i cumin.Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto.
    Zagrite suhu tavu pa na njoj prepecite malo meso da vidite dali vam odgovara zacinjenost.Odlozite meso u frizider na pola sata.
    Operite i osusite tikvice.Narezite ih na fetice jednake debljine ,pazite da budu ravno izrezane ,estetike radi.
    Stavi te ih u zdjelu pouljite posolite.

    SLzite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 fetice tikvica.Provucite raznjic ,lagano zarolajte da se formira i stisnite.
    Narezite komade alufolije pa je premazite lagao sa uljem.Polslozite u svaki komad folije jedan raznjic,zatvorite foliju pa stavite peci u zagrijanu pecnicu na  180-200C 30-40min.
    Nakon toga otovorite kebabe pa ih pospite ribanim sirom.Zapecite sve 10 min.

Posluživanje
Servirajte uz meza salate.Ja sam servirala uz pecene paprike sa zelim maslinama i dinstanim mahunama,









Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.