BIJELI SEMFREDDO(MIJENJAJTE MU VOĆE SUGLADNO SEZONI,UŽIVAT ĆETE SVAKI PUT)


Bijela čokolada, vrhnje, maline s dodatkom vanilije pripremljene kao semifreddo daju vrhunski kulinarski užitak.

    5 žumanjaka
    100 g šećera
    300 g bijele čokolade
    300 ml slatkog vrhnja
    1 žličica ekstrakta vanilije
    250 g malina

    Za ukrašavanje:
    svježe maline

















Priprema

    1.
    Žumanjke razmutite, dodajte šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
    2.
    Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.
    3.
    Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.
    4.
    Kalup (30x10 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač na barem 3-4 sata.

Posluživanje
Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.
Savjet
Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.






Izvor:  www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.