Ukusni hrskavi kolači sa susamom!
Ovi kolači sa susamom veoma su ukusni. Za ljubitelje susama, oni su prosto neverovatni – hrskavi, aromatični, sa sigurnošću mogu reći da ukusnije od ovih kolača još nisam probala. Pored toga što su ukusni, takođe su i zdravi, jer je susam jedan od lidera po sadržaju kalcijuma (u susamu ga ima 10 puta više nego u mlečnim proizvodima!).
Možete ih napraviti veoma jednostavno.
Za pripremu ovih kolača (za 10-15 komada) biće potrebno:
-brašno 70 gr
-maslac 60 gr
-šećer 120 gr
-1 kesica vanil šećera
-1 jaje
-1 kafena kašika isceđenog limunovog soka
-susam 160 gr
-1/2 kafene kašike praška za pecivo
-1/2 kafene kašika soli
Priprema:
Promešati brašno, prašak za pecivo i so
Umutiti omekšali maslac sa šećerom. Zatim dodati jaje, vanil šećer i sok limuna. Mutiti mikserom 20-30 sekundi.
Smanjiti brzinu i polako dodavati brašno u ovu smesu. Posle dodati susam i promešati varjačom.
Stavljati kašikom na papir za pečenje (obavezno!) sa razmakom 3-4 cantimetra.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Vodite računa da ne izgore. Posle 5-6 minuta okrenite na drugu stranu. Ukupno vreme pečenja 10-15 minuta, u zavisnosti od veličine kolača.
U početku, dok su vrući, kolačići su mekani i lepljivi. Ali, kada se ohlade, postaju hrskavi i veoma ukusni.
izvor : http://domaci-kuhar.blogspot.com
Možete ih napraviti veoma jednostavno.
Za pripremu ovih kolača (za 10-15 komada) biće potrebno:
-brašno 70 gr
-maslac 60 gr
-šećer 120 gr
-1 kesica vanil šećera
-1 jaje
-1 kafena kašika isceđenog limunovog soka
-susam 160 gr
-1/2 kafene kašike praška za pecivo
-1/2 kafene kašika soli
Priprema:
Promešati brašno, prašak za pecivo i so
Umutiti omekšali maslac sa šećerom. Zatim dodati jaje, vanil šećer i sok limuna. Mutiti mikserom 20-30 sekundi.
Smanjiti brzinu i polako dodavati brašno u ovu smesu. Posle dodati susam i promešati varjačom.
Stavljati kašikom na papir za pečenje (obavezno!) sa razmakom 3-4 cantimetra.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Vodite računa da ne izgore. Posle 5-6 minuta okrenite na drugu stranu. Ukupno vreme pečenja 10-15 minuta, u zavisnosti od veličine kolača.
U početku, dok su vrući, kolačići su mekani i lepljivi. Ali, kada se ohlade, postaju hrskavi i veoma ukusni.
izvor : http://domaci-kuhar.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar