TIRAMISU SA JAGODAMA

Brzo je gotov a krema je tako fina da se topi u ustima. Iako se izvorni tiramisu radi sa sirovim jajima, ja prakticiram kremu skuhati jer imam averziju prema ‘nekuhanim’ kremama od sirovih jaja (preboljena salmonela od slične).
Potrebno:

    50 dag Mascarpone sira
    4 žumanjka
    15 dag šećera
    1 vanilin šećer

    250 ml vrhnja za šlag
    veće pakiranje piškota (tanke piškotice bez šećera su puno bolja opcija od standradnih, debelih)
    50 dag jagoda





Priprema:

    Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Kuhati ih u loncu na pari dok se krema ne zgusne. Primjetit ćete kod kuhanja ove kreme od žumanjaka kako se jako malo, gotovo uopće ne zgušnjava. Nema panike – kremu je dovoljno kuhati 10 min uz miješanje, maknuti s izvora topline i ohladiti. Kako se bude hladila sve će se više zgušnjavati. Ako se kuha predugo čak se može previše stvrdnuti.
    Pomiješati u posudi za miksanje mascarpone, ohlađenu kremu i posebno istučeno vrhnje za šlag. Dobro izraditi i sjediniti mikserom.
    Slagati u lim (koji nije potrebno namastiti) red piškota koje treba namakati u tanjuru s toplim mlijekom i par kapi ruma, zatim sloj kreme, rasporediti potom prepolovljene jagode, pa opet složiti piškote i drugu polovicu kreme.
    Dobro rashladiti. Po želji od gore ukrasiti šlagom ili samo posipati kakaom.





Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.