Tart s jagodama jogurtom i mascarpone sirom
Sastojci:
Tijesto
-150 g brašna
-1/2 žlice limunove korice
-60g šećera
-1 kesica vanilin šećera
-80g maslaca
-30g mljevenih badema
-1 jaje
-1 žlica hladne vode
Krema
-200 g jogurta
-250 g mascarpone
-40 g šećera u prahu
-3 žlice limunovog soka i malo lim. korice
-1 kesica želatine u prahu (10g)
Još potrebno
-500 g jagoda
-3 žlice marmelade od jagoda
-puna šaka sjeckanog neslanog pistačija (to po želji)
Priprema:
Podloga:
Sve sastojke stavite u jednu zdjelu i rukama oblikujte lijepo tijesto, zamotajte ga u plastićnu foliju i ostavite u frižideru 2 sata.
Nakon dva sata, najprije ugrijete pećnicu na 180°C, a dok se pećnica grije razvaljajte tijesto.
Ja sam tijesto razvaljala na onoj plastičnoj foliji u kojoj je bilo zamotano....razvaljajte ga u krug da vam stane u kalup promjera 26 cm i da imate za podignit tijesta na rubove kalupa.
Kalup malo namažite sa maslacem.
Tijesto nabockajte vilicom stavite na njega papir za pećenje i malo graha (kao uteg) ...pecite tako 10 min....izvadite iz pećnice maknite grah i papir za pećenje i vratite u pećnicu još 5 minuta.
Pustite tijesto da se prohladi.
Krema
Dok se tijesto hladi pripremite kremu...pomiješajte sve sastojke zajedno i pripremite želatinu (u 4 žlice vode rastopite želatinu ostavite je jedno 10-ak minuta da stoji i otopite na laganoj vatri)...pripremljenu želatinu ulite u kremu i dobro mikserom promiješajte.
Na hladno tijesto ulijte kremu i stavite u frižider na jedno 2 sata.
U kremu možete dodat i više šećera, obavezno je probajte prije nego je namažete na podlogu (ovo moje je bilo baš kiselkasto).
U međuvremenu pripremite jagode...operite očistite i narežite ne morate na premale komade.
Nakon dva sata hlađenja na kremu poslažite jagode.
Na lagano ugrijte marmeladu od jagoda i prelite preko jagoda.
Na sve pospite malo pistačija...to je po želji meni je jako pasalo.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Tijesto
-150 g brašna
-1/2 žlice limunove korice
-60g šećera
-1 kesica vanilin šećera
-80g maslaca
-30g mljevenih badema
-1 jaje
-1 žlica hladne vode
Krema
-200 g jogurta
-250 g mascarpone
-40 g šećera u prahu
-3 žlice limunovog soka i malo lim. korice
-1 kesica želatine u prahu (10g)
Još potrebno
-500 g jagoda
-3 žlice marmelade od jagoda
-puna šaka sjeckanog neslanog pistačija (to po želji)
Priprema:
Podloga:
Sve sastojke stavite u jednu zdjelu i rukama oblikujte lijepo tijesto, zamotajte ga u plastićnu foliju i ostavite u frižideru 2 sata.
Nakon dva sata, najprije ugrijete pećnicu na 180°C, a dok se pećnica grije razvaljajte tijesto.
Ja sam tijesto razvaljala na onoj plastičnoj foliji u kojoj je bilo zamotano....razvaljajte ga u krug da vam stane u kalup promjera 26 cm i da imate za podignit tijesta na rubove kalupa.
Kalup malo namažite sa maslacem.
Tijesto nabockajte vilicom stavite na njega papir za pećenje i malo graha (kao uteg) ...pecite tako 10 min....izvadite iz pećnice maknite grah i papir za pećenje i vratite u pećnicu još 5 minuta.
Pustite tijesto da se prohladi.
Krema
Dok se tijesto hladi pripremite kremu...pomiješajte sve sastojke zajedno i pripremite želatinu (u 4 žlice vode rastopite želatinu ostavite je jedno 10-ak minuta da stoji i otopite na laganoj vatri)...pripremljenu želatinu ulite u kremu i dobro mikserom promiješajte.
Na hladno tijesto ulijte kremu i stavite u frižider na jedno 2 sata.
U kremu možete dodat i više šećera, obavezno je probajte prije nego je namažete na podlogu (ovo moje je bilo baš kiselkasto).
U međuvremenu pripremite jagode...operite očistite i narežite ne morate na premale komade.
Nakon dva sata hlađenja na kremu poslažite jagode.
Na lagano ugrijte marmeladu od jagoda i prelite preko jagoda.
Na sve pospite malo pistačija...to je po želji meni je jako pasalo.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar