Pileci paprikas sa noklicama
Sastojci
Povrce
1 crveni luk
1-2 mrkve,zbunja
1/2 kom celerovog korjena(moze,a ne
mora),limuntos
1 crvena paprika
4 krompira,dunje
1 kasika paradajz pire (iz tube ili
staklenke),puding
voda za podliti paprikas
2-3 lovorova lista
Meso
4 kom batka sa zabatkom
1 kom bijelo meso
po zelji vegeta,secer
1 kasikica aleva paprika
po zelji biber
malo ulja
Nokle
2 jaja od tuke
5 dobro napunjenih kasika brasna
2 kasike griza
1 dl mineralna voda,a moze i obicna voda
Priprema
1. Isjeckate na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. # Dodate
ociscenu i na kolutove isjecenu mrkvu, celer, papriku isjecenu na kockice, lovorov list.
# Dok se to dinsta,
operete meso, odvojite batke od zabataka, bijelo meso isjecete na cetvoro i sve to
dodate na dinstano povrce. # Dinstajte oko 10 min ili dok meso
malo ne pobijeli.U medjuvremenu ocistite krompir i isjeckajte ga na kocke.Dodajte ga
mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po zelji, pa dinstajte uz povremeno
mjesanje oko 5 min.Sad dodajte vrucu vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u serpi.
# Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri,
opet nekih 10 min! # U medjuvremenu pripremite nokle, tako sto cete
viljuskom izmutit jaja, dodati brasno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji
dok se paprikas kuha. Na kraju dodajte kasiku paradajz pire i nokle vadite viljuskom ili
kasikom kako vam je zgodnije.Paprikas je gotov onda kada se krumpir fino da izgnjecit
viljuskom i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i
isplivaju na povrsinu!Na kraju mozete posuti sitno isjeckanim persunom, biber dodajte
po zelji!
izvor : www.coolinarika.com
Povrce
1 crveni luk
1-2 mrkve,zbunja
1/2 kom celerovog korjena(moze,a ne
mora),limuntos
1 crvena paprika
4 krompira,dunje
1 kasika paradajz pire (iz tube ili
staklenke),puding
voda za podliti paprikas
2-3 lovorova lista
Meso
4 kom batka sa zabatkom
1 kom bijelo meso
po zelji vegeta,secer
1 kasikica aleva paprika
po zelji biber
malo ulja
Nokle
2 jaja od tuke
5 dobro napunjenih kasika brasna
2 kasike griza
1 dl mineralna voda,a moze i obicna voda
Priprema
1. Isjeckate na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. # Dodate
ociscenu i na kolutove isjecenu mrkvu, celer, papriku isjecenu na kockice, lovorov list.
# Dok se to dinsta,
operete meso, odvojite batke od zabataka, bijelo meso isjecete na cetvoro i sve to
dodate na dinstano povrce. # Dinstajte oko 10 min ili dok meso
malo ne pobijeli.U medjuvremenu ocistite krompir i isjeckajte ga na kocke.Dodajte ga
mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po zelji, pa dinstajte uz povremeno
mjesanje oko 5 min.Sad dodajte vrucu vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u serpi.
# Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri,
opet nekih 10 min! # U medjuvremenu pripremite nokle, tako sto cete
viljuskom izmutit jaja, dodati brasno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji
dok se paprikas kuha. Na kraju dodajte kasiku paradajz pire i nokle vadite viljuskom ili
kasikom kako vam je zgodnije.Paprikas je gotov onda kada se krumpir fino da izgnjecit
viljuskom i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i
isplivaju na povrsinu!Na kraju mozete posuti sitno isjeckanim persunom, biber dodajte
po zelji!
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar