PILEĆI FILET U OMOTAČU OD KRUMPIROVA TIJESTA


Sastojci

     500g pilećih fileta
      sol,papar
    Tijesto:
     350g krumpira
     2 jaja
     1/2žličice mažurana
     2 češanj češnjaka

     1+1 žlica oštro i glatko brašno /po potrebi možete dodati još
     1 žlica piva
      sol,papar
      ulje





Priprema

    1
    Tijesto:
    Naribajte krumpir na sitnom ribezu ,u zdjelu.Ocijedite visak tekucine ako se iscijedio ,nije potrebno dodatno cijediti i gnjeciti krumpir.
    Dodajte jaja ,sol,papar,mazuran ,naribani ili protisnuti cesnjak ,pivo i obje vrste brasna koliko je potrebno da se zamijesi gusce tijesto.
    Pileca prsa izrezite na snicle(debljinu ostavljam vama)posolite ih i popaprite .Uvajaljte ih u smjesu.
    Ako cete filete peci kao i ja u pecnici stavite papir za pecenje na protvan pa ga premazite s malo ulja ,premazite jednu i drugu stranu smjesom,pokapajte gornju stranu s malo ulja.Pecite 20 min.u zagrijanoj pecnici na 200C.Ovako peceni fileti su socni u sredini  ali imaju malo suhlju i jako hrskavu koru.
    Ako cete peci u ulju zagrijte ulje tavi ,pa preprzite s jedne ostane oko 5 min.okrenite pa potom s duge strane.Ovako peceni su naravno finiji ali puno vise kaloricni.
    Pecite filete dok dobiju finu boju.







    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.