NEMA KUHANJA NEMA PEČENJA KINDER KOKOS ŠTRUCA GOTOVA ZAISTA ZA 20 MINUTA
Sastojci:
- 250 grama seceraa
- 100 grama margarina
- 200 grama kokosa
- 200 grama mljevenog keksa
- 1 dcl mlijeka
- 180 grama crne cokolade
- 150 grama bijele cokolade
- 2 zlice ulja
- 20 grama crne cokolade (za dekoraciju)
Priprema:
Pjenasto umutiti secer sa margarinom
Dodati kokos, mljeveni keks, otopljenu cokoladu i mlijeko.
Sve dobro izmjesati i staviti u namazani kalup za engleski kolac.
Ostaviti u hladnjaku 3 sata, istresti na tacnu, preliti bijelom ili crnom cokoladom otopljenom u vodenoj kupelji sa 2 zlice ulja.
Ukrasiti po zelji. Ja sam napravila list od cokolade za ukras. Pravi se ovako: otopljenu cokoladu cetkicom namazati po MANJEM listu od ruze (ili slicnom), ostaviti u hladnjak jedan sat, lagano skinuti list i staviti na kolac.
Sluziti sljedeceg dana.
Posluzivanje:
Sjeci na ploske i sluziti.
izvor : coolinarika.com
- 250 grama seceraa
- 100 grama margarina
- 200 grama kokosa
- 200 grama mljevenog keksa
- 1 dcl mlijeka
- 180 grama crne cokolade
- 150 grama bijele cokolade
- 2 zlice ulja
- 20 grama crne cokolade (za dekoraciju)
Priprema:
Pjenasto umutiti secer sa margarinom
Dodati kokos, mljeveni keks, otopljenu cokoladu i mlijeko.
Sve dobro izmjesati i staviti u namazani kalup za engleski kolac.
Ostaviti u hladnjaku 3 sata, istresti na tacnu, preliti bijelom ili crnom cokoladom otopljenom u vodenoj kupelji sa 2 zlice ulja.
Ukrasiti po zelji. Ja sam napravila list od cokolade za ukras. Pravi se ovako: otopljenu cokoladu cetkicom namazati po MANJEM listu od ruze (ili slicnom), ostaviti u hladnjak jedan sat, lagano skinuti list i staviti na kolac.
Sluziti sljedeceg dana.
Posluzivanje:
Sjeci na ploske i sluziti.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar