MONTE TORTA: Čokoladna poslastica za koju vam ne treba pećnica!

Riječ je o troslojnoj Monte torti koja samo čeka da je poslužite uz šalicu popodnevne kafe.



Sastojci:

Keksi Petit Beurre
Malo ruma
1. krema: 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca
2. krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade






Priprema:

Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.

Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keks.

Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo :)






Izvor: Dnevnik.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.