Kremasti kolač s jagodama

Fini voćni kolač s pufastim beze korama, prefinom slastičarskom kremom i sočnim jagodama. Svakako isprobati i s drugim voćem u sezoni ili možda dodatkom orašastih plodova u korama.


Sastojci 6 osoba

    Za beze kore
    5 bjelanjaka
    100 g šećera
    pola žličice octa

    Za slastičarsku kremu
    500 ml mlijeka
    5 žumanjaka
    100 g šećera
    1 vanilin šećer
    40 g gustina
    1 žličica ruma
    70 g maslaca

    300 g zrelih jagoda






Priprema

    Beze kore
    1.

    Zagrijati pećnicu na 100°.

    Miksati bjelanjke najvećom brzinom dok se ne dobije čvrsti snijeg. Uliti ocat i postupno dodavati šećer. Miksati 10-ak minuta dok se ne dobije jako čvrsta smjesa.
    2.

    Smjesu prebaciti na papir za pečenje i ravnomjerno je raporediti. Zagladiti površinu i staviti u zagrijanu pećnicu (na sredinu) na sat vremena.
    3.

    Pečenu koru izvaditi iz pećnice i odvojiti od papira za pečenje. Ostaviti da se ohladi na ravnoj podlozi.
    Slastičarska krema
    1.

    Staviti mlijeko na vatru da se zagrijava. U posudi pjenjačom izmiješati žumanjke sa šećerom. Dodati i malo ruma zbog arome. Miješati dok smjesa ne posvijetli. Postupno umiješati gustin. Dodati malo toplog mlijeka, dobro izmiješati i uliti smjesu sa žumanjcima u mlijeko. Kad krema zakipi, smanjiti vatru i kuhati još par minuta.
    2.

    Kuhanu kremu prebaciti u hladnu posudu i staviti prozirnu foliju izravno na kremu da se ne stvori korica dok se hladi.

    U ohlađenu kremu umiksati maslac na sobnoj temperaturi.
    Sastavljanje kolača
    1.

    Beze koru prerezati dvaput da se dobiju 3 identična dijela. Sastavljati kolač tako da se na svaku koru namaže sloj kreme i poslažu polovice jagoda. Tako se dobiju 3 sloja beze kora s kremom i jagodama. Vanjske strane kolača namazati ostatkom kreme i ukrasiti ljepšim polovicama jagoda.

Posluživanje

Dobro ohladiti prije posluživanja.






izvor : http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.