BAKLAVA U ROLNICAMA

 Ima dosta recepata, dosta sam ih i probala a na kraju mi se ovaj način najbolje svideo i sada uvek spremam ovako


Sastojci

      Potrebno je:
     500gr kora za baklavu
      Za sirup:
     600gr šećera
     1/2l vode
     1 kesica vanilin šećera
     3 kriške limuna
      Za fil:
     100gr šečera
     300gr mlevenih oraha
     200gr griza
     1 kašikica praška za pecivo
     po potrebi vode
     po potrebi ulje za premazivanje kora





Priprema


1.
Skuvamo sirup od šećera, vanilin šećera i vode. Kad provri kuvamo 5 minuta i pri kraju dodamo kriške limuna. Ostavimo sirup da se ohladi.
2.
Napravimo fil: Pomešamo šećer, mlevene orahe, griz i prašak za pecivo, dodamo vode(oko1/2dcl) toliko da nam smesa bude kompaktna.
3.
Uzmemo kore prvo ih izbrojimo da bude 20 komada, jer treba da bude 10 rolnica. Fil isto podelimo na 10 delova. Filujemo rolnicu ovako: kora, poprskamo koru uljem, pa druga kora, poprskati uljem i na jedan kraj kore staviti deo fila i čvrsto urolati, tako 10 puta.Rolate premažemo uljem  isečemo ih dužine 5cm i pečemo na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
4.
Kad se rolati ispeku, prelijemo ih hladnim sirupom i ostavimo da dobro rolati upiju sirup.
5.
Spremni za jelo.




Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.