Zimski krompir
Sočan, mekan i kremast s okusom gljiva.....
Sastojci:
-oko 70 dag krompira
-oko 5 dag margarina ili 2-3 žlice ulja
-10- 15 dag sjeckanoga špeka (mesne slanine..)
-1 luk
-1 vrećica juhe od gljiva
-8 dcl vode
-2 dcl mlijeka
-sol
Priprema:
Krompir operite i narežite na kriške. Namastite tepsiju u kojoj ćete ga peći. Sipajte unutra krumpir i po vrhu stavite komadiće margarina ili maslaca. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata, dok ne omekša malo. Pritom ga 1-2 promiješajte.
Dok se krompir peče - skuhajte juhu prema uputi s vrećice (ja sam kuhala u mješavini vode i mlijeka). Luk i špek nasjeckajte svaki posebno. Krompir izvadite i pospite lukom i polovicom špeka. Prelijte juhom i pospite s preostalim špekom. Pecite dok krumpir sasvim ne omekša.
Poslužite kao prilog nekom mesu ili poslužite samostalno uz salatu jer je jelo vrlo zasitno.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar