Zapečene bolonjez palačinke
Sastojci
Broj osoba:
2 osobe
7-8 palačinke
350 gr. faširanog mesa
2 glave crni luk
2 čena bijelog luka
malo kosanog peršina
1 malu mrkvicu
300 ml. pasiranih pelata
2 žlice. bijelog vina
malo suhog origana
sol,papar,vegeta,češnjak u prahu
preljev:
250 ml. vrhnje za kuhanje
3 jaja
150 gr.ili više gauda sir za naribati
malo soli,papra
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Ispecite palačinke kako ih obično pečete.
2
Na ulju ispržite sitno iskosanog luka, dodajte narezani češnjak,naribanu malu mrkvicu i mljeveno meso.Meso dinstajte dok ne promjeni boju, zatim dodajte sve ostale začine i vino i pasirane pelate.
3
Meso dinstajte kratko...toliko da se pelate reduciraju i malo umak zgusne(toliko za da možete da filate palačinke i da vam ne teče).
4
Zatim nafilajte i zarolajte palačinke, poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu.
5
Od vrhnja,jaja,soli,papra napravite smjesu i prelijte palačinke.Pecite ih u prethodno zagrejanoj pečnici na 200 stepeni , kad počnu malo ponekud da dobijaju zlatnu boju izvadite ih i naribajte sir odozgo i vratite ih natrag u pečnicu dok se fino ne dobije zlatno braon boju.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar