Vanilija kocke s višnjama

 Recept preuzet sa : http://www.ljiljananieder.com



Sastojci

    BISKVIT:
    maslac, sobne temperature: 250 g
    šećer: 175 g
    vanilin šećer: 1 vrećica
    jaja: 4
    brašno: 250 g
    prašak za pecivo: 1 vrećica
    mlijeko: 100 ml
    PRELJEV:
    sok od višanja: 6 – 7 žlica
    KREMA I i II:
    kompot od višanja: 2 staklenke (2 x 720 ml)
    sok od višanja: 600 ml
    škrobno brašno, gustin: 50 g
    šećer: 2 žlice
    limunova korica, naribana: od 1 limuna
    puding od vanilije: 2 vrećice
    šećer: 60 g
    mlijeko: 900 ml
    UKRAŠAVANJE:
    bademovi listići: 2 – 3 žlice
    vrhnje za šlag: 200 ml




 Priprema

Za biskvit: Pećnicu zagrijati na 200 °C. Maslac, šećera i vanilin šećer mikserom pjenasto izraditi (3 – 4 minute). Jaja postepeno (jedno po jedno) dodavati uz neprestano miješanje. Brašno i prašak za pecivo izmiješati i naizmjenično s mlijekom dodati smjesi od jaja. Lim za pečenje veličine 40 x 35 cm namazati maslacem i posuti brašnom. Tijesto istresti u lim, fino izravnati i peći 15 – 18 minuta. Pečeni biskvit ostaviti u isključenoj, otvorenoj pećnici oko 5 minuta da odmara. Zatim biskvit izvaditi iz pećnice, preliti sokom od višanja i ostaviti da se potpuno ohladi. Istovremeno na štednjaku kuhati obje kreme!

Za kremu I: Višnje iz kompota ocijediti i 600 ml soka od višanja odvojiti. Gustin i 100 ml soka izmiješati. Ostatak soka (500 ml) zajedno s 2 žlice šećera i naribanom koricom od 1 limuna zakuhati. Gustin umiješati i kratko kuhati miješajući (1 – 2 minute). Skloniti sa štednjaka, dodati ocijeđene višnje i oprezno izmiješati.

Za kremu II: 2 vrećice pudinga od vanilije zajedno sa 60 g šećera i 100 ml mlijeka izmiješati. Ostatak mlijeka (800 ml) zakuhati, skloniti sa štednjaka, umiješati puding i kratko 1 – 2 minute kuhati miješajući. Oba pudinga naizmjenično, kao male hrpice stavljati na ohlađeni biskvit. Mora se brzo stavljati, da se kreme ne zgusnu. Kolač ostaviti da se potpuno ohladi.

Za ukrašavanje: U međuvremenu bez masnoće, zlatno – žuto prepržiti listiće badema i ohladiti. Vrhnje za šlag čvrsto izraditi. Kolač narezati na kocke i svaku kocku ukrasiti šlagom i listićima badema.











0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.