Uskršnji umak

Umak koji se pojede čim se servira, svi ga obožavamo i ne možemo zamisliti uskrs bez njega
Sastojci

    Umak

         1 manja staklenka hrena
         1 velika tuba majoneze
         1 mileram (400g)
         2 čena bijelog luka
         3 žlice nasjeckanog peršuna
          sol po potrebi


    Dodatak

         8 kuhanih jaja






Priprema:

    Sve sastojke za umak pomiješati. Umak staviti u pliću posudu, te po umaku poredati kuhana jaja narezana na polovice. Ukrasiti narezanim mladim lukom, mljevenom crvenom paprikom ili po želji. Dobro ohladiti u hladnjaku, najbolje preko noći.
    Posluživanje
    Ovaj umak rado jedemo za Uskrs uz kuhanu šunku , svježi sir i vrhnje i mladi luk. A također ga pravim i za Slavu i Božić kad ga jedemo uz hladan odojak.






Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.