U 8 koraka do savršenstva: Najbolji biskvit za TORTE! RECEPT !!!!
Pratite upute i slike ijednostavno ćete napraviti i naučiti izrezati najbolji biskvit za razne torte i kolače
Sastav:
- 75 g brašna
- 75 g gustina (škrobnog brašna)
- 5 jaja
- 150 g šećera
- prstohvat soli
Priprema:
1. U duboku zdjeli stavite jaja, prstohvat soli i postepeno usipajte šećer miješajući
mikserom.
2. Miješajte dok se obujam smjese jako ne poveća i dok smjesa ne bude svijetlo-žuta,
kremasta i glatka
3. Prosijte brašno i gustin i lagano ga kroz sito usipajte u smjesu miješajući lagano drvenom kašikom i to pokretima od dna zdjele prema vrhu, pazeći da iz smjese ne izađe sav zrak. Ne smijete brzo miješati niti lupati po tijestu.
5. Lagano istresite smjesu u kalup i pazite pritom da ne tresete puno zdjelu i ne udarate kašikom od rubove kalupa. Zrak mora ostati u smjesi.
6. Lopaticom za kreme poravnajtee površinu smjese i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 ' C. Pecite oko 40 minuta.
7. NE SMIJETE OTVARATI pećnicu prvih 30 minuta pečenja, jer će se biskvit spustiti i neće biti mekan i prozračan. Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li pečen tako što probodete čačkalicom. Kad je biskvit pečen čačkalica mora biti suha.
8. Bilo da preko biskvita stavljate kreme i nadjeve ili da ga morate rezati, ohlađeni biskvit okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Prerežite biskvittankim dugačkim nožeem.
izvor :http://kuhinja-i-ideje.blogspot.com
Sastav:
- 75 g brašna
- 75 g gustina (škrobnog brašna)
- 5 jaja
- 150 g šećera
- prstohvat soli
Priprema:
1. U duboku zdjeli stavite jaja, prstohvat soli i postepeno usipajte šećer miješajući
mikserom.
2. Miješajte dok se obujam smjese jako ne poveća i dok smjesa ne bude svijetlo-žuta,
kremasta i glatka
3. Prosijte brašno i gustin i lagano ga kroz sito usipajte u smjesu miješajući lagano drvenom kašikom i to pokretima od dna zdjele prema vrhu, pazeći da iz smjese ne izađe sav zrak. Ne smijete brzo miješati niti lupati po tijestu.
5. Lagano istresite smjesu u kalup i pazite pritom da ne tresete puno zdjelu i ne udarate kašikom od rubove kalupa. Zrak mora ostati u smjesi.
6. Lopaticom za kreme poravnajtee površinu smjese i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 ' C. Pecite oko 40 minuta.
7. NE SMIJETE OTVARATI pećnicu prvih 30 minuta pečenja, jer će se biskvit spustiti i neće biti mekan i prozračan. Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li pečen tako što probodete čačkalicom. Kad je biskvit pečen čačkalica mora biti suha.
8. Bilo da preko biskvita stavljate kreme i nadjeve ili da ga morate rezati, ohlađeni biskvit okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Prerežite biskvittankim dugačkim nožeem.
izvor :http://kuhinja-i-ideje.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar