PUNJENI ZAPEČENI KROMPIR

 Krompir nam je najomiljeniji prilog uz neko mesance a često ga ručkamo i uz povrće. Spremam ga na razne načine i nikada ne može da nam dosadi. Punjeni krompir može se poslužiti i u svečanim trenucima kao što su slave. Ova mera je za 4 osobe kao prilog a vi ako smatrate da vam treba više povećajte meru, neće se baciti :D.

SASTOJCI :
4 krompira srednja ili 2 veća,
15o gr suvog mesa, slanine ili šunke,
1oo gr trapista,
4 velike kašike kisele pavlake,
2 kašičice soli,
5o gr margarina.






RIPREMA :
Krompir prokuvati oko 15 minuta, ne više da ne bi bio suviše mekan. Oljuštiti ga i izdubiti.
Ako imate veći krompir podelite ga na pola pa izdubite. Suvo meso sitno iseckajte kao i trapist. Pomešajte te sastojke sa pavlakom i posolite po želji.
 Na dno posude za pečenje stavite kockice margarina. Krompir napunite pa ubacite u zagrejanu rernu na 2oo C da se peče oko 3o minuta.
Punjeni krompir poslužite kao prilog ili kao glavno jelo uz salaticu :).



Recept preuzet sa :  http://milicinakuhinja.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.