Posipača
Nesto jako slicno lenjoj piti,odlicna kombinacija visanja i jabuka, a zasto Posipaca kada procitate recept kazce vam se samo.
Sastojci
TIJESTO
300 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 jaje
150 g maslaca
70 g šećera u prahu
naribana korica limuna
NADJEV:
5 jabuka – naribati
višnje iz kompota
MASA ZA POSIPANJE
100 g maslaca
120 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
malo cimeta
Način pripreme
Umijesiti tijesto, ostaviti ga pola sata da odmori u hladnjaku.
Nakon što je odmorilo razvaljati na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebaciti u tepsiju - rasporediti tako da prekrije dno.
Po tijestu naribati jabuke, a po jabukama rasporediti ocijeđene višnje iz kompota (rasporediti ih tako da kasnije na vrh svake kockice kolača bude jedna višnja).
Masu za posipanje dobro promiješati pa jednolično posipati preko jabuka i višanja.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 st.C. Pečeno rezati na kockice.
izvor : receptikuhar.blogspot.com
Sastojci
TIJESTO
300 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 jaje
150 g maslaca
70 g šećera u prahu
naribana korica limuna
NADJEV:
5 jabuka – naribati
višnje iz kompota
MASA ZA POSIPANJE
100 g maslaca
120 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
malo cimeta
Način pripreme
Umijesiti tijesto, ostaviti ga pola sata da odmori u hladnjaku.
Nakon što je odmorilo razvaljati na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebaciti u tepsiju - rasporediti tako da prekrije dno.
Po tijestu naribati jabuke, a po jabukama rasporediti ocijeđene višnje iz kompota (rasporediti ih tako da kasnije na vrh svake kockice kolača bude jedna višnja).
Masu za posipanje dobro promiješati pa jednolično posipati preko jabuka i višanja.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 st.C. Pečeno rezati na kockice.
izvor : receptikuhar.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar