Piletina sa začinima pečena u pivu


Sastojci

Broj osoba:
    4 osobe

     8 bataka ili 1 celo pile
     350 ml bilo kog piva
     3 do 4 čena belog luka
     sveži začini žalfija, majčina dušica, lovorov list,
     po ukusu biber, suvi začin za piletinu,
     pola kašičice dimljene crvene paprike
      nekoliko kolutova limuna
     150 g suve dimljene slanine
      vrlo malo ulja







Priprema

Vrijeme pripreme:
    120 min
Težina:
    Jednostavno

    1

    Piletinu oprati, iseći višak masnoće i iseći na delove. Ja sam koristila batake.

    Osušiti je i ispod kožice zavucite komadiće suve,dimljene slanine, posuti sa začinima koje vi volite, iseći nekoliko kolutova limuna i staviti zajedno sa mesom,preliti sa kašikom ulja, pokriti i ostaviti nekoliko sati u frižider, ili preko noći.
   
    U zemljanu posudu staviti komade piletine, pobacati sveže začine preko piletine, čenove belog luka ostavite ne oljuštene i njih pobacati po mesu, ako kojim slučajem imate još dimljene slanine stavite i nju, kolutove limuna koje ste koristili za mariniranje, stavite i njih i naliti sa pivom.

    Pokriti folijom i dobro ušuškati svuda okolo.
   
    Rernu uključiti  na 150°C i staviti zemljanu posudu u rernu i peći piletinu na tihoj temperaturi oko 2 sata, otkriti, povećati temperaturu i peći samo dok ne porumeni.
   
    Poslužiti toplu sa pire krompirom, pilavom ili šta god vi volite.

    Za ovu piletinu je važno da se tiho peče. Zavisi koliko su vam komadi mesa veliki, možda će trebati više ili manje vremena...posle sat vremena proverite sa viljuškom, ako je tečnost bez krvi u njoj, onda je meso pečeno, samo onda otkriti i zapeći je.
  

    Prijatno!!!!

Posluživanje

Ova piletina je najbolje da se peče u posudi, koju mi ovde zovemo crock pot i peći je oko 3 do 4 sata na visoku ili 7 do 8 sati na niskoj temperaturi.





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.