Mađarica
Sastojci:
Tijesto:
-45 dkg mekog brašna
-1/2 žličice pr.za pecivo
-10 dkg margarina
-5 dkg maslaca
-2 jaja
-15 dkg šećera
-4 žlice kiselog vrhnja
Krema:
-1 l mlijeka
-10 žlica brašna
-3 žlice kakaoa
-25 dkg šećera
-12,5 dkg maslaca
-1 štangica čokolade za kuhanje(od 10 dkg)
Glazura od čokolade:
-10 dkg čokolade
-1 žlica svinjske masti
Priprema:
Tijesto:
Brašno izmiješati sa svim suhim sastojcima i dodati ostale sastojke
Umijesiti tijesto i ostaviti ga 30-ak minuta u hladnjaku prekrivenog prozirnom folijom za svježinu
Podijeliti tijesto na šest jednakih dijelova
Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljati koru po koru(brašnom posipati po potrebi tako da se ne lijepi)
Namotajte koru na oklagiju i odmotajte ju na podlogu za pečenje
Peći svaku koru na papiru za pečenje 5-7 minuta na 180 C(mora ostati bijela)
Krema:
Jedan dio mlijeka izmiješati sa brašnom, kakaom,šećerom i zakuhati u ostatak mlijeka.
U vruću kremu dodati čokoladu i maslac i još dobro izmješati
Kremu podijeliti na pet jednakih dijelova i vruću ju mazati po korama
Kremu morate mazati brzo kako se ne bi hladila
Gore staviti glazuru od čokolade
Glazura:
Mast i čokoladu lagano otopiti na vatri, pustiti da se ohladi i malo zgusne i namazati po hladnom kolaču
Tankim, oštrim nožem koji stalno stavljate u vrelu vodu i čistite ga, režite štangice
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Tijesto:
-45 dkg mekog brašna
-1/2 žličice pr.za pecivo
-10 dkg margarina
-5 dkg maslaca
-2 jaja
-15 dkg šećera
-4 žlice kiselog vrhnja
Krema:
-1 l mlijeka
-10 žlica brašna
-3 žlice kakaoa
-25 dkg šećera
-12,5 dkg maslaca
-1 štangica čokolade za kuhanje(od 10 dkg)
Glazura od čokolade:
-10 dkg čokolade
-1 žlica svinjske masti
Priprema:
Tijesto:
Brašno izmiješati sa svim suhim sastojcima i dodati ostale sastojke
Umijesiti tijesto i ostaviti ga 30-ak minuta u hladnjaku prekrivenog prozirnom folijom za svježinu
Podijeliti tijesto na šest jednakih dijelova
Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljati koru po koru(brašnom posipati po potrebi tako da se ne lijepi)
Namotajte koru na oklagiju i odmotajte ju na podlogu za pečenje
Peći svaku koru na papiru za pečenje 5-7 minuta na 180 C(mora ostati bijela)
Krema:
Jedan dio mlijeka izmiješati sa brašnom, kakaom,šećerom i zakuhati u ostatak mlijeka.
U vruću kremu dodati čokoladu i maslac i još dobro izmješati
Kremu podijeliti na pet jednakih dijelova i vruću ju mazati po korama
Kremu morate mazati brzo kako se ne bi hladila
Gore staviti glazuru od čokolade
Glazura:
Mast i čokoladu lagano otopiti na vatri, pustiti da se ohladi i malo zgusne i namazati po hladnom kolaču
Tankim, oštrim nožem koji stalno stavljate u vrelu vodu i čistite ga, režite štangice
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar