Lamington Roll


Sastojci

    Biskvit/Rolad
     3 kom jaja
     100 gr secera
     100 gr self raising brasna (brasno s p.p.)
     1 zlica gustina
    Punjenje
     90 gr dzema od malina
     250 ml slatkog vrhnja
     1 zlica secera u prahu
    Glazura
     150 ml slatkog vrhnja
     150 gr tamne cokolade
     pola zlicice putra






Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Zagrijte pecnicu na 190-200 stupnjeva C...

    Tepsijicu velicine 25x30 cm oblozite pekacim papirom...

    Jaja izvadite iz frizidera 20-30 minuta prije nego pocnete raditi kolac.

    Prosijte brasno i gustin barem 2-3 puta...
    2

    Jaja i secer miksati oko 5-7 minuta ili toliko dugo dok se sav secer otopi i smjesa bude blijedo zuckaste boje...

    

    Pjenasto umucenim jajima dodajte prosijano brasno s gustinom, ne sve odjednom - dodajte trecinu brasna te lagano metalno zlicom mijesajte. Dodajte drugi pa trecio dio brasna.

    

    Lagano sjedinite smjesu i prespite u oblozen kalup/tepsijicu.

    

    Poravnajte smjesu ako je potrebno i stavite peci 10 minuta (meni je trebalo tocno 10 minuta).
    3 Lamington Roll /slika/2165167/

    Gornji dio pecene kore stavite na pekaci papir posut kokosovim brasnom, lagano skinite papir na kojem se kora pekla... Koru cvrsto umotajte u roladu skupa s papirom i krpom te ostavite hladiti.
    4

    Ohladjenu koru namazite pekmezom, potom ulupanim slatkim vrhnjem i ponovno urolajte.

    

    Namazite cokoladnom glazurom i pospite kokosovim brasnom... Ostavite da se cokolade malo stegne prije nego nestrpljivo pocnete rezati snitice :)





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.