KOLAČ OD NUTELLE I KEKSA: Super brzi recept bez puno filozofije!
Nutella i keksi savršen su spoj koji volimo svi. Upravo zbog toga morate probati ovaj super brzi, kremasti kolač. Za pripremu ove slastice vam ne treba pećnica niti iskustvo u izradi kolača već samo malo dobre volje i par usta željnih slatkog zalogajčića.
Sastojci:
3 šalice slatkog vrhnja
2 žlice šećera
1/2 žličice cimeta
2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 šalice Nutelle (ili nekog sličnog namaza)
15 graham keksa (keksi sa žitaricama), petit beurre ili oreo
Svježe jagode (po želji)
Priprema:
1. U posudi za miksanje izmiješajte vrhnje šećer i vaniliju te sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smjesu ( 3 do 4 minute)
2. U smjesu dodajte Nutellu te je kuhačom polako i lagano umiješajte dok se u potpunosti ne poveže sa smjesom.
3. U kalup poslažite kekse tako da pokriju cijelo dno, ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.
4. Na kekse nanesite kremu u debljem sloju i ravnomjerno je rasporedite.
5. Na kremu posložite još jedan sloj keksa te ih ponovno prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i spremite u hladnjak preko noći.
7. Kolač razrežite na kocke (četvrtasti kalup) ili trokute (okrugli kalup) i poslužite.
Savjeti:
Kada u kremu dodajete Nutellu miješajte polako i oprezno kako se krema ne bi opustila.
Želite li kolaču dati svježine u recept dodajte svježe jagode. Narežite ih na tanke ploške, poslažite ih po kremi te ih tek onda prekrijte keksom.
Po receptu pkalup ili posuda bi trebala biti cca 20 puta 20 centimetara te bi vam trebala ispasti 3 sloja keksa i 3 sloja kreme.
Izvor: zadovoljna.hr
Sastojci:
3 šalice slatkog vrhnja
2 žlice šećera
1/2 žličice cimeta
2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 šalice Nutelle (ili nekog sličnog namaza)
15 graham keksa (keksi sa žitaricama), petit beurre ili oreo
Svježe jagode (po želji)
Priprema:
1. U posudi za miksanje izmiješajte vrhnje šećer i vaniliju te sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smjesu ( 3 do 4 minute)
2. U smjesu dodajte Nutellu te je kuhačom polako i lagano umiješajte dok se u potpunosti ne poveže sa smjesom.
3. U kalup poslažite kekse tako da pokriju cijelo dno, ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.
4. Na kekse nanesite kremu u debljem sloju i ravnomjerno je rasporedite.
5. Na kremu posložite još jedan sloj keksa te ih ponovno prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i spremite u hladnjak preko noći.
7. Kolač razrežite na kocke (četvrtasti kalup) ili trokute (okrugli kalup) i poslužite.
Savjeti:
Kada u kremu dodajete Nutellu miješajte polako i oprezno kako se krema ne bi opustila.
Želite li kolaču dati svježine u recept dodajte svježe jagode. Narežite ih na tanke ploške, poslažite ih po kremi te ih tek onda prekrijte keksom.
Po receptu pkalup ili posuda bi trebala biti cca 20 puta 20 centimetara te bi vam trebala ispasti 3 sloja keksa i 3 sloja kreme.
Izvor: zadovoljna.hr
0 komentari:
Objavi komentar