Kolač “Jaje na oko” - jednostavno i ukusno !
Sastojci:
2 jaja
130 g šećera
1 Vanilin šećer
naribana narančina korica
naribana limunova korica
100 ml ulja
100 ml mlijeka
1 Prašak za pecivo
150 g brašna
1 Kompot marelica light
1 Puding Vanilin
350 ml mlijeka
2 žlice šećera
100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer.
Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
Ostatak mlijeka zakuhajte.
Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
Na topli puding posložite polovice marelica.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
2 jaja
130 g šećera
1 Vanilin šećer
naribana narančina korica
naribana limunova korica
100 ml ulja
100 ml mlijeka
1 Prašak za pecivo
150 g brašna
1 Kompot marelica light
1 Puding Vanilin
350 ml mlijeka
2 žlice šećera
100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer.
Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
Ostatak mlijeka zakuhajte.
Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
Na topli puding posložite polovice marelica.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar