Klemissimo klemsnite


Sastojci

    kore
     250 g maslaca
     250 g brašna
     1 dcl mlijeka
     50 g šećera u prahu
     1 žličica arome vanilije
     par kapi bijelog octa
    prvi dio kreme
     2 l punomasnog mlijeka
     12 žumanaca
     200 g škrobnog brašna
     350 g šećera
     3 kom bourbon vanilin šećera
     po želji, rum
    drugi dio kreme
     8 dcl slatkog vrhnja
     2 kom Dolcela Šlag kreme vanilin ILI Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack
     3 kom Instant želatine Fix








Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1
    Za kore pjenasto izmiksati maslac sa šećerom u prahu, vanilijom i octom. Dodati prosijano brašno i mlijeko, izmiksati. Masu staviti u hladnjak na nekoliko sati da očvrsne, dobit ćete gipko tijesto podatno za valjanje.
    2

    Skuhati prvi dio kreme, gusto. Po želji u vruću kremu usuti malo tamnog ruma! Prekriti površinu kreme (ne stijenke posude!) prozirnom folijom, ohladiti.
    3
    Tijesto istresti na pobrašnjenu podlogu i razrezati na 4 jednaka dijela (na gram!), potom pobrašnjenim rukama razvući u obliku malih pravokutnika (ne dodavati brašno u tijesto da nebi bilo tvrdo kasnije) te valjati na silikonskoj podlozi čim tanje, ide brzo, bez brige… Moraju biti veličine onog najvećeg lima za pečenje.
    4

    Uzmite taj isti lim, pažljivo prebacite tijesto sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima, izbockati tijesto vilicom. Peći u vrućoj pećnici, ugrijanoj na 195*C svega nekoliko minuta, moraju ostati svijetle! To vam je taman dovoljno da izvaljate i drugu koru, i tako dalje. Možete to raditi i na papiru za pečenje, ali pažljivo baratati njima u tom slučaju.
    5
    Za drugi dio kreme izmiksati slatko vrhnje čim čvršće, dodati prašak za kremu od vanilije, miksati još cca 2-3 minute. Zatim prvi dio kreme izmiksati dok ne postane meka i kremasta, sjediniti obje kreme, umiksati instant želatinu.
    6
    Podijeliti kremu na 3 jednaka dijela (tj. razdijeliti u 3 jednake posude) i pažljivo mazati kore. Ako vam koja popuca, nema frke, posložite ju kao puzzle negdje u sredinu. Nitko neće primijetiti. :-) Gornju koru sam okrenula na drugu stranu, da bude glatko.
    7
    Kolač lagano pritisnite nekim limom za pečenje i stavite u hladnjak pojačan na max. Ostavite barem 12 sati da se krema stegne i kore omekšaju.
    8
    Rezati tankim, vrućim nožem ili skalperom, super se režu :-))) Po želji poprašiti šećerom u prahu.








izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.