Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca - inače recept je super jednostavan !
Sastojci
Broj osoba:
12 osoba
Biskvit
100 g brasna
25 g kakaa
1 zlicica praska za pecivo
prstohvat soli
100 g svijezih krusnih mrvica
150 g tamne cokolade
200 g maslaca
180 ml vode
175 g marmelade od naranaca
50 g kandirane korice od narance ( fino nasjeckane )
4 bjelanjka
4 zumanjka
200 g secera
1 vanilija
Ganache glazura
150 ml slatkog vrhnja
150 g tamne cokolade
20 g maslaca
Priprema
Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Jednostavno
1 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
Najprije pripremi kalup za tortu tako sto ces dno i stranice kalupa namazati maslacem i posuti kakaom ili jednostavno cijeli kalup obloziti papirom za pecenje . Koristi kalup sa obrucem promjera 23-24 cm . Kruhu odstrani koricu , pa ga natrgaj na manje komade i usitni u multipraktiku u fine mrvice . Ugrij pec na 170 stupnjeva .
2 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
U zdjelu prosij brasno , kakao , prasak za pecivo i sol , pa dodaj krusne mrvice i sve izmijesaj u jednolicnu masu . Ostavi sa strane do upotrebe .
3 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
U manju posudu za kuhanje stavi cokoladu , maslac , vodu , marmeladu i kandiranu koricu , pa sve zagrijavaj na laganoj vatri dok se cokolada i maslac ne otope . Skini sa vatre i ohladi .
4 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
Bjelanjke ulupaj u pjenicu i ostavi sa strane . Zumanjke , secer i vaniliju miksaj do blijedozute boje , pa dodaj ohladjenu mjesavinu sa cokoladom i izmijesaj u jednolicnu smjesu .
5 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
U dobivenu smjesu lagano umijesaj mjesavinu sa brasnom i mrvicama , pa na kraju spatulom umijesaj istucene bjelanje i to u tri navrata , pazeci da previse ne mijesas bjelanjke da ne izgube na volumenu .
6 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
Tijesto prebaci u pripremljeni kalup i izvana ga oblozi folijom . Sve stavi u dublji pleh i nalij vrele vode do polovine kalupa . Peci kolac 60-80 min . Meni je uzelo cijelih 80 min. Probaj cackalicom i ako izvuces suhu cackalicu onda je peceno .
7 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
Peceni biskit ostavi da se hladi u kalupu 20 min , pa tek onda skini obruc i okreni biskvit na resetku za hladjenje . Pusti neka se potpuno ohladi .
8 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
U medjuvremenu napravi ganache tako sto ces sve sastojke otopiti na pari i izmijesati u jednolicnu masu . Otopinu skini sa vatre i pusti da se oladi povremeno mijesajuci . Treba biti tek toplo , ali da se jos uvijek moze lijevati .
9 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
Hladan kolac prelij glazurom i pusti da se visak ocijedi i glazura stisne . Gotovu tortu prebaci na servirni tanjur i ukrasi kandiranim narancama utopljenim u cokoladu , a recept za kandirane narance mozete naci ovdje . Tortu ne treba drzati u hladnjaku . Moze stajati i do 4-5 dana na sobnoj temperaturi , ako je u medjuvremenu ne pojedete .
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar