Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca - inače recept je super jednostavan !


Sastojci

Broj osoba:
    12 osoba

    Biskvit
     100 g brasna
     25 g kakaa
     1 zlicica praska za pecivo
     prstohvat soli
     100 g svijezih krusnih mrvica
     150 g tamne cokolade
     200 g maslaca
     180 ml vode
     175 g marmelade od naranaca
     50 g kandirane korice od narance ( fino nasjeckane )
     4 bjelanjka
     4 zumanjka
     200 g secera
     1 vanilija
    Ganache glazura
     150 ml slatkog vrhnja
     150 g tamne cokolade
     20 g maslaca






Priprema

Vrijeme pripreme:
    90 min
Težina:
    Jednostavno

    1 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca

    Najprije pripremi kalup za tortu tako sto ces dno i stranice kalupa namazati maslacem i posuti kakaom ili jednostavno cijeli kalup obloziti papirom za pecenje . Koristi kalup sa obrucem promjera 23-24 cm . Kruhu odstrani koricu , pa ga natrgaj na manje komade i usitni u multipraktiku u fine mrvice .  Ugrij pec na 170 stupnjeva .
    2 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca

    U zdjelu prosij brasno , kakao , prasak za pecivo i sol , pa dodaj krusne mrvice i sve izmijesaj u jednolicnu masu . Ostavi sa strane do upotrebe .
    3 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
    U manju posudu za kuhanje stavi cokoladu , maslac , vodu , marmeladu i kandiranu koricu , pa sve zagrijavaj na laganoj vatri dok se cokolada i maslac ne otope . Skini sa vatre i ohladi .
    4 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca

    Bjelanjke ulupaj u pjenicu i ostavi sa strane . Zumanjke , secer i vaniliju miksaj do blijedozute boje , pa dodaj ohladjenu mjesavinu sa cokoladom i izmijesaj u jednolicnu smjesu .

    
    5 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
    U dobivenu smjesu lagano umijesaj mjesavinu sa brasnom i mrvicama , pa na kraju spatulom umijesaj istucene bjelanje i to u tri navrata , pazeci da previse ne mijesas bjelanjke da ne izgube na volumenu .
    6 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
    Tijesto prebaci u pripremljeni kalup i izvana ga oblozi folijom . Sve stavi u dublji pleh i nalij vrele vode do polovine kalupa . Peci kolac 60-80 min . Meni je uzelo cijelih 80 min. Probaj cackalicom i ako izvuces suhu cackalicu onda je peceno .
    7 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
    Peceni biskit ostavi da se hladi u kalupu 20 min , pa tek onda skini obruc i okreni biskvit na resetku za hladjenje . Pusti neka se potpuno ohladi .
    8 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
    U medjuvremenu napravi ganache tako sto ces sve sastojke otopiti na pari i izmijesati u jednolicnu masu . Otopinu skini sa vatre i pusti da se oladi povremeno mijesajuci . Treba biti tek toplo  , ali da se jos uvijek moze lijevati .
    9 Cokoladna torta sa marmeladom od naranaca
    Hladan kolac prelij glazurom i pusti da se visak ocijedi i glazura stisne . Gotovu tortu prebaci na servirni tanjur i ukrasi kandiranim narancama utopljenim u cokoladu , a recept za kandirane narance mozete naci ovdje . Tortu ne treba drzati u hladnjaku . Moze stajati i do 4-5 dana na sobnoj temperaturi , ako je u medjuvremenu ne pojedete .





izvor : www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.