8 fantastičnih trikova za spremanje torti i kolača!

Otkrivamo 8 fantastičnih trikova kada je u pitanju spremanje slatkih poslastica ! Pogledajte i postanite pravi majstor!

1. Dovedite jaja brzo do sobne teperature uz trik sa ključalom vodom
Svim iskusnim kuvaricama je poznato da jaja uglavnom treba da budu sobne temperature pre nego što počnete da ih mutite za omiljeni kolač ili tortu. A ima li šta iritantnije kad usred spremanja shvatite da ste zaboravile da ih izvadite iz fižidera na vreme ? Ne brinite, uz pomoć ovog trika i taj problem je rešen. Samo ih ubacite na 5-10min u činiju punu vruće vode i to je to !


2. Napravite svoje bezglutensko ovseno brašno uz pomoćovsenih pahuljica i blendera
Ako želite bezglutensko ukusno brašno za svoje kolače, jednostavno sameljite ovsene pahuljice uz pomoć blendera i stvar je rešena !

3. Nemate oklagiju – iskorsitite bocu vina
Šta, svakoj domaćici može da se desi da nema oklagiju u kući. Možda ste je pozajmile, slomile ili je jednostavno nikada niste nabavile… U svakom slučaju, boca vina će vam sjajno poslužiti kao alternativa ! wink Prazna ilipuna svejedno je. Samo, ne zaboravite da skinete etikete sa nje i operete je deterdžentom pre upotrebe. A možete i jednostavno preko testa staviti providnu foliju.

4. Ubrzajte sazrevanje banane u rerni
Ako je vaša banana odlična za jelo, ali ne dovoljno zrela za kuvanje možete je lako učiniti baš takvom ! Stavite pek papir na dno tepsije, preko bananu u kori, pa je nekih 30-40min pecite u rerni zagrejanoj na 150oC. Kada je banana potamnela, izvadite je iz rerne, ostavite da se ohladi i nakon toga je spremna za korišćenje !






5. Sprečite braon šećer da se ugrudva tako što ćete ubaciti parče hleba

Želite da vaš braon šećer ostane svež i rastresit dugo nakon otvaranja ? Samo ubacite parče hleba u posudu u kojoj ga držite. Da, nekim čudom hleb sprečava njegovo zgrudvavanje.

6. Napravite same braon šećer uz pomoć belog i melase
Melasa je gusti tamni sirup koji se dobija u proizvodnji šećera, ceđenjem šećerne trske ili repe, a sadrži mnoge minerale i vitamine. Zvuči pomalo čudno, ali melasa kao nusproizvod u proizvodnji belog, veoma nezdravog šećera je veoma bogata nutrijentima i zdravim materijama. Zašto je to tako? Sve zdrave tvari, odstranjene iz belog šećera u kome ostaju samo ugljikohidrati ostaju upravo u melasi, zato je smeđi šećer dosta zdraviji jer on sadrži više melase, otud mu i tamnija boja. Pomešajte beli šećer sa melasom i izmiksajte ih u blenderu. Dobile ste braon šećer – brzo i lako !

7. Mokre ruke za lepljive namirnice
Kada kuvate sa lepljivim namirnicama koje moraju da se formiraju precizne oblike pomoću šaka to zna da bude jako iritirajuće. Ipak, moguće je bez problema oblikovati kuglice od lepljive slatke smese. Samo pokvasite dlanove i prste i problem je rešen.

8. Napravie neobrano mleko uz pomoć regularnog i limuna
U praznu posudu za merenje ubacite kašiku limunovog soka i sirćeta. Preko sipajte 240ml mleka i ostavite da odstoji 5min i nakon toga ste dobili kućno pravljeno neobrano mleko.




izvor : recepti-torte-i-kolaci.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.