Torta od kokosa za 30 minuta!


Sastojci

    Biskvit
     4 žumanjka
     150 g šećera
     1 dl ulja
     1 dl mlijeka
     280 g glatkog brašna
     1 prašak za pecivo
      aroma kruškovca
    Krema
     3 Dolcela puding vanilija
     1 l mlijeka
     10 dag šećera
     200 g margarina
     150 g kokosa
     2 žlice ruma





Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    Biskvit: Pjenasto izmiješati žumanjke sa šećerom. Dodati ulje i mlijeko, aromu kruškovca i promiješati. Zatim dodati prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivom te lagano promiješati da se sastojci sjedine.

    Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i lagano ga promiješati sa žlicom.

    Biskvit peći na 150°C oko 35 min u okrugloj posudi promjera 25 cm.
    2

    Krema: 3 pudinga od vanilije pomiješana s 10 dag šećera skuhati u 1 l mlijeka. Kada se puding skroz ohladi dodati margarin, kokos i 2 žlice ruma i dobro izmiješati.
    3

    Kada je biskvit hladan prerezati ga tako da dobijete 3 kore. Svaku koru navlažite s malo mlijeka i ruma te filujte tortu s kremom (tako da i zadnja kora torte bude namazana s kremom). Pospite tortu s kokosom.





izvor : http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.