Torta bela dolina

Sastojci:

15 jaja
800 gr. secera
3 supene kasike vinskog sirceta
300 gr. cokolade za kuvanje
7 kasika gustina
1 puding od vanile
8 dl mleka
1 margarin od 250 gr.





Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa 200 g secera i 1 kasikom vinskog sirceta. Smesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci tj. susiti u reni na 150 stepeni oko 45 minuta.

Napraviti 3 ovakve kore. Kada se ispeku svaka se preliva sa 100 g otopljene cokolade.


Umutiti 15 zumanaca sa 200 gr secera, 7 kasika gustina i 1 pudingom od vanile. Skuvati umucenu smesu sa zumancima u 8 dl mleka. Kada se ohladi dodati 1 umucen margarin.

Postupak filovanja:

kora prelivena cokoladom, fil, kora prelivena cokoladom, fil, kora prelivena cokoladom i fil.

Svaki put kada se kora prelije cokoladom ostaviti da se malo stegne i tek onda staviti fil.

Celu tortu premazati umucenim slagom i ukrasiti po zelji.






izvor : www.domaci.de

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.