Kozacke kape - ako slučajno niste probali, toplo ga preporučujem !!


Sastojci

    testo
     8 jaja
     350 gr secera
     250 gr brasna
     8 kasika mlake vode
     2 kasike kakao
     pola praska za pecivo
    fil
     pola litra mleka
     8 kasika secera
     4 kasike brasna
     1 kasika gustina
     200 gr margarina ili putera
      vanilin secer
    i jos
     100 gr tamne cokolade
      malo ulja
      kokosovo brasno






Priprema

    1
    Ovo je u sustini jednostavan i preukusan kolac, samo treba malo vise vremena da se spremi… ako ste raspolozeni, evo….
    2
    Prvo skuvajte fil, jer se malo duze hladi. Pomesajte secer, brasno i gustin sa malo mleka da dobijete glatku pastu, pa sve sipajte u ostalo mleko i skuvajte na pari, dok se zgusne. Ja sam kuvala u loncetu sa duplim dnom. Mesajte povremeno da se ohladi ili pokrijte providnom folijom, da se ne uhvati korica. Kada se dobro ohladi, dodajte margarin i vanilin secer i umutite mikserom.
    3
    Za koru, odvojte zumanca i belanca u dve cinije. Zumanca umutite sa secerom dok “pobeli”, polako dodajte mlaku vodu, kasiku po kasiku, muteci, zatim i brasno sa pzp, kakao, i sve mikserom lepo umutite. Belanca sa malo soli umutite posebno, i onda ih dodajte u prethodnu smesu, polako mesajuci kasikom, NE VISE MIKSEROM, da se sve sjedini, mesajuci u jednom smeru.
    4
    Na veliki pleh od rerne, stavite pek papir, sipajte smesu i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni dok porumeni, cackalicom probajte da li je gotovo.
    5
    Kada se ohladi, odlepite papir, i modlicom ili casom vadite krugove. Svaki krug (kapicu) presecite na pola, namazite filom, spojite (kao vanilice) i namazite i okolo filom. Zatim im strane uvaljajte u kokos, drzeci ih za dno i vrh.
    6
    Slozite ih na tacnu, i po vrhu premazite cokoladom koju ste otopili sa malo ulja. Predivne su






izvor : www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.