Kozacke kape - ako slučajno niste probali, toplo ga preporučujem !!
Sastojci
testo
8 jaja
350 gr secera
250 gr brasna
8 kasika mlake vode
2 kasike kakao
pola praska za pecivo
fil
pola litra mleka
8 kasika secera
4 kasike brasna
1 kasika gustina
200 gr margarina ili putera
vanilin secer
i jos
100 gr tamne cokolade
malo ulja
kokosovo brasno
Priprema
1
Ovo je u sustini jednostavan i preukusan kolac, samo treba malo vise vremena da se spremi… ako ste raspolozeni, evo….
2
Prvo skuvajte fil, jer se malo duze hladi. Pomesajte secer, brasno i gustin sa malo mleka da dobijete glatku pastu, pa sve sipajte u ostalo mleko i skuvajte na pari, dok se zgusne. Ja sam kuvala u loncetu sa duplim dnom. Mesajte povremeno da se ohladi ili pokrijte providnom folijom, da se ne uhvati korica. Kada se dobro ohladi, dodajte margarin i vanilin secer i umutite mikserom.
3
Za koru, odvojte zumanca i belanca u dve cinije. Zumanca umutite sa secerom dok “pobeli”, polako dodajte mlaku vodu, kasiku po kasiku, muteci, zatim i brasno sa pzp, kakao, i sve mikserom lepo umutite. Belanca sa malo soli umutite posebno, i onda ih dodajte u prethodnu smesu, polako mesajuci kasikom, NE VISE MIKSEROM, da se sve sjedini, mesajuci u jednom smeru.
4
Na veliki pleh od rerne, stavite pek papir, sipajte smesu i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni dok porumeni, cackalicom probajte da li je gotovo.
5
Kada se ohladi, odlepite papir, i modlicom ili casom vadite krugove. Svaki krug (kapicu) presecite na pola, namazite filom, spojite (kao vanilice) i namazite i okolo filom. Zatim im strane uvaljajte u kokos, drzeci ih za dno i vrh.
6
Slozite ih na tacnu, i po vrhu premazite cokoladom koju ste otopili sa malo ulja. Predivne su
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar