Brze Krofne
Sastojci
80 ml kisele vode
250 ml mleka
1 jaje
1 zlica rastopljenog margarina
pola zlice secera
1 svezi kvasac
rendana korica od jednog limuna
malo praska za pecivo
450 - 500 gr brasna
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
U posudu za mesanje dodajte 450 gr brasna, prasak za pecivo, koricu limuna, jaje, kiselu vodu, puter i aktivirani kvasac ( u mlako mleko rastopite svezi kvasac i dodajte secer, nek stoji par minuta ). Mesite toliko dugo dok nedobijete mekano glatko testo. Testo ostavite da se odmara 15 minuta.
2
Na pobrasnjenoj radnoj povrsini premesite testo, rastanjite . Vadite oblike pobrasnjenom modlom, casom ili pravite oblike po zelji. Redjajte na pobrasnjenu krpu i neka se odmaraju 15 minuta.
3
Przite u dubokom ulju.Uvek preklopite poklopcom kada prvi put spustate testo u toplo ulje, pricekajte da se podignu ( narastu u ulju ) a zatim uklonite poklopac i preokrenite sa druge strane i pecite do kraja.
4
Gotovo krofne vadite na papirnate ubruse.
5
Pospite sa secerom u prahu.
Recept preuzet sa : http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar