Tart sa cokoladom , bademima i kokosom - predivnog okusa, djeca je obožavaju !


Sastojci

Broj osoba:
    10 osoba

    Podloga
     225 g badema
     50 g smedjeg secera
     60 g otopljenog maslaca
     1/4 zlicice soli
    Nadjev
     120 ml kokosovog mlijeka
     100 g secera
     1 zlica gustina
     100 g bijele cokolade
     60 ml kiselog vrhnja
     60 g maslaca sobne temperature
     120 g kokosovog brasna
    Glazura
     60 ml slatkog vrhnja
     3 zlice maslaca
     2 zlice meda
     120 g tamne cokolade
    Dekoracija
     60 g bijele cokolade
     24-28 cijelih neoljustenih badema







Priprema

Vrijeme pripreme:
    60 min
Težina:
    Jednostavno

    1 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

    Najprije napravi podlogu tako sto ces samljeti bademe u multipraktiku . Mljevenim bademima dodaj secer , maslac i sol i nastavi mijesati u multipraktiku dok se bademi ljepo ne usitne .
    2 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

    Dobivenu mjesavinu cvrsto utisni u dno i stranice kalupa za tart . Peci podlogu u ugrijanoj pecnici na 180 stupnjeva 10 min. Pecenu podlogu izvadi iz peci i ohladi .
    3 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

    U medjuvremenu napravi nadjev . U manju posudu stavi kokosovo mlijeko , secer i brasno , pa dobro izmijesaj pjenjacom da ne bude grudica . Stavi kuhati na laganoj vatri i kada uskuha i pocme se zgusnjavati dodaj natrganu cokoladu i mijesaj dok se cokolada ne otopi . Skini sa vatre .
    4 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

    U posudu za mijesanje uspi skuhani dio nadjeva , pa dodaj kiselo vrhnje  i maslac i mijesaj dok se maslac ne otopi , umijesaj kokosovo brasno . Pokrij i ohladi , najbolje u hladnjaku oko 60 min .
    5 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

    Rashladjeni nadjev stavi u pripremljenu i hladnu pdlogu , poravnaj i vrati u hladnjak da se sve lijepo rashladi i stisne .
    6 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

    U medjuvremenu napravi glazuru tako sto ces vrhnje , maslac i med staviti na laganu vatru povremeno mijesajuci dok ne dodje do tocke vrenja . Dodaj nasjeckanu cokoladu i mijesaj dok se sva cokolada ne otopi . Skini sa vatre i odvoji 3 zlice u manju zdjelicu .
    7 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

    Ostata glazure prelij preko ohladjenog nadjeva . Bijelu cokoladu otopi i prebaci u vrecicu sa malim otvorom i iscrataj vodoravne i paralelne  crte u pravilnim razmacima . Uz pomoc cackalice povlaci ravne paralelne crte u oba smjera isto u pravilnim razmacima .
    8 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

    Cijele bademe gornjom oblom stranom umoci u sacuvanu cokoladu , ali samo do pola . Slazi bademe jedan pored drugoga uz rub tarta . Spremi u hladnjak da se sve dobro rashladi .
    9 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom
    Tart je najbolje da se napravi vecer prije , a moze se napraviti i do tjedan dana unaprijed . Rashladjeni tart izvadi iz kalupa , rezi na trokute i serviraj uz salicu kave .







izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar