Oreo užitak - ovaj kolač će vas oboriti s nogu !


Sastojci

Broj osoba:
    8 osoba

    Podloga
     400g čokoladni keks oreo
     150g maslac
    Prva krema
     150ml vrhnje za šlag
     350g krem sir
     100g šećer
     2 male vrećice vanilin šećer
    Druga krema
     600ml mlijeko
     2 vrećice puding od čokolade (Doncela)
     100g šećer
     100 g čokolada za kuhanje
     200ml vrhnje za šlag
    Glazura
     1 i 1/2 želatina
     150g čokolada za kuhanje
     185 ml vrhnje za šlag
    Dodaci
      po želji









Priprema

Vrijeme pripreme:
    60 min
Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    Za podlogu

    Čokoladni keks samljeti i dobro izmiješati s maslacem. Duboki lim veličine 27 x 20 cm namazati maslacem. Mješavinu keksa i maslaca raspodijeliti po limu, fino izravnati i žlicom ispritiskati. Staviti u hladnjak da se podloga stegne.
    2

    Za prvu kremu

    Vrhnje za šlag čvrsto izraditi i staviti u hladnjak do upotrebe. Krem sir zajedno sa šećerom i vanilin šećerom kremasto mikserom izraditi, tri, četiri minute, odnosno dok se šećer ne otopi. U sir umiješati šlag (metlicom za snijeg ili žlicom), raspodijeliti po podlozi, izravnati i staviti u hladnjak.
    3

  
    Za drugu kremu

    Čokoladu za kuhanje sitno narezati. Puding od čokolade zajedno sa šećerom izmiješati. Polako dodavati 150 ml mlijeka i dobro, bez grudica izraditi. Preostali dio mlijeka (450 ml) zakuhati. Skloniti sa štednjaka, temperaturu smanjiti, umiješati mješavinu pudinga, zatim vratiti na štednjak i miješajući kuhati na laganoj temperaturi oko dvije minute. Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Zatim puding prekriti (direktno na površinu) prozirnom folijom i lonac staviti u hladnu vodu da se ohladi.

    Vrhnje za šlag mikserom čvrsto izraditi i staviti u hladnjak do upotrebe. Hladan puding dobro izmiješati, dodati šlag i metlicom za snijeg ili žlicom umiješati (smjesu podizati od dolje prema gore). Premazati preko kreme I, fino izravnati i staviti u hladnjak oko dva sata da se stegne. Zatim preliti glazurom.
    4

        a glazuru

    Želatinu u hladnoj vodi namočiti. Čokoladu sitno narezati. Vrhnje za šlag na štednjaku zagrijati (ne smije zakuhati). Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Zatim želatinu ocijediti, dodati u mješavinu čokolade i vrhnja te miješati dok se ne otopi. Ostaviti sa strane da se malo ohladi (3 do 4 minute). Zatim glazuru izliti na sredinu kolača i naginjanjem lima razliti glazuru po kolaču.

Posluživanje

Kolač ostaviti preko noći u hladnjaku. Kolač rezati vrućim nožem na kocke te ukrasiti po želji.







izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar