Savršeni kolač – svi ga hvale
Sastojci
BISKVIT
20 dkg prženih lješnjaka
8 bjelanjaka
25 dkg šećera
1dcl ulja
8 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
KREMA
8 žumanjaka
1,5 l mlijeka
20dkg šećera
3 pudinga od vanilije
3 žlice brašna
250 g margarina za kreme
3 paketića vanil šećera
2 dcl slatkog vrhnja za šlag
GLAZURA
250 g bijele čokolade
100g maslaca
1 dcl slatkog vrhnja
+
240g petit keksa
750g bijele linolade
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
Zakuhati 1 l mlijeka do vrenja i umijesati u njega ostatak od pola litre mlijeka, žumanjke, šećer, puding , brašno.
Kad se krema ohladi dodati ju u izrađeni margarin s vanil šečerom i dodati izrađeno slatko vrhnje.
2
Pržene lješnjake krupnije izrezati i rasporediti po dnu tepsije.
Izraditi čvrsti snijeg od bjelanjka i šećera, zatim dodaj ulje, te na kraju lagano kuhačom umiješati brašno s praškom za pecivo, isuti na lješnjake i peći 15 min na 180
3
Izvaditi biskvit na suprotnu stranu tako da lješnjaci budu gore. Biskvit premazati bijelom linoladom i stavit petit kekse na nju. Premazati kremom i staviti u frižider.
4
Otopiti sve sastojke za glazuru na pari i preliti kolač.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar