Savršeni kolač – svi ga hvale


Sastojci

    BISKVIT
     20 dkg prženih lješnjaka
     8 bjelanjaka
     25 dkg šećera
     1dcl ulja
     8 žlica oštrog brašna
     1 prašak za pecivo
    KREMA
     8 žumanjaka
     1,5 l mlijeka
     20dkg šećera
     3 pudinga od vanilije
     3 žlice brašna
     250 g margarina za kreme
     3 paketića vanil šećera
     2 dcl slatkog vrhnja za šlag
      GLAZURA
     250 g bijele čokolade
     100g maslaca
     1 dcl slatkog vrhnja
    +
     240g petit keksa
     750g bijele linolade






Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Zakuhati 1 l mlijeka do vrenja i umijesati u njega ostatak od pola litre mlijeka, žumanjke, šećer, puding , brašno.

    Kad se krema ohladi dodati ju u izrađeni margarin s vanil šečerom i dodati izrađeno slatko vrhnje.
    2

    

    Pržene lješnjake krupnije izrezati i rasporediti po dnu tepsije.

    Izraditi čvrsti snijeg od bjelanjka i šećera, zatim dodaj ulje, te na kraju lagano kuhačom umiješati brašno s praškom za pecivo, isuti na lješnjake i  peći 15 min na 180
    3

    Izvaditi biskvit na suprotnu stranu tako da lješnjaci budu gore. Biskvit premazati bijelom linoladom i stavit petit kekse na nju. Premazati kremom i staviti u frižider.
    4

    Otopiti sve sastojke za glazuru na pari i preliti kolač.






izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar