Osječka pita
Sastojci
TIJESTO:
300 g brašna
150 g margarina
2 žumanjka
5 žlica šećera
prshovat soli
50 ml mlijeka
NADJEV:
100 g badema
3 jaja
2 bjeljanjka
100 g šećera u prahu
100 g čokolade
GLAZURA:
100 g čokolade
30 g masti
ILI
šećer u prahu
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka.
Ne mijesiti predugo jer će nakon pećenja kore u kolaču biti tvrde(žilave).
Tijesto ostaviti 30-tak minuta da se "odmori".
Podijeliti na 2 dijela i oba razvaljati u veličini lima.Staviti jedan dio u lim veličine 32x19 cm.
Peći 10 minuta.
2
Čokoladu otopiti.Ja to radim tako da čokoladu sa folijom stavim na obrnuto okrenuti poklopac na posudi sa uzavrelom vodom.Prije stavljanja u nadjev čokoladu malo prohladiti.
3
Izmiksati snijeg od 5 bjeljanjaka.Ostaviti sa strane.
Izmiksati žumanjke sa šećerom,dodati otopljenu čokoladu,mljevene bademe i lagano kuhačom umiješati snijeg od bjeljanjaka.
4
Na nadjev staviti drugi dio tijesta,vratiti u pećnicu i peći još oko 20-25 minuta.
5
Na ohlađen kolač preliti čokoladnu glazuru ili ga samo posipati sitnim šećerom.
Čokoladna glazura:čokoladu i mast otopiti na pari,miješati da nema grudvica.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar