Osječka pita


Sastojci

      TIJESTO:
     300 g brašna
     150 g margarina
     2 žumanjka
     5 žlica šećera
      prshovat soli
     50 ml mlijeka
      NADJEV:
     100 g badema
     3 jaja
     2 bjeljanjka
     100 g šećera u prahu
     100 g čokolade
      GLAZURA:
     100 g čokolade
     30 g masti
      ILI
      šećer u prahu








Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1
    Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka.
    Ne mijesiti predugo jer će nakon pećenja kore u kolaču biti tvrde(žilave).
    Tijesto ostaviti 30-tak minuta da se "odmori".
    Podijeliti na 2 dijela i oba razvaljati u veličini lima.Staviti jedan dio u lim veličine 32x19 cm.
    Peći 10 minuta.
    2

    Čokoladu otopiti.Ja to radim tako da čokoladu sa folijom stavim na obrnuto okrenuti poklopac na posudi sa uzavrelom vodom.Prije stavljanja u nadjev čokoladu malo prohladiti.
    
    3

    Izmiksati snijeg od 5 bjeljanjaka.Ostaviti sa strane.
    Izmiksati žumanjke sa šećerom,dodati otopljenu čokoladu,mljevene bademe i lagano kuhačom umiješati snijeg od bjeljanjaka.
    4

    Na nadjev staviti drugi dio tijesta,vratiti u pećnicu i peći još oko 20-25 minuta.
    5

    Na ohlađen kolač preliti čokoladnu glazuru ili ga samo posipati sitnim šećerom.
    Čokoladna glazura:čokoladu i mast otopiti na pari,miješati da nema grudvica.








izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar