Predivan rolat, ukus je savršen !






 Sastojci

    Tijesto:
    500g nuler brašna ili glatkog brašna
    125g šećera
    1 vanilin šećer
    125g maslaca
    250ml mlijeka
    20g kvasca
    2 žutanjka
    korica limuna
    malo soli

    Fila:
    400g oraha
    100g šećera
    2 vanilin šećera
    2 žlice meda
    1 žlica ruma
    200ml mlijeka




Priprema
    1.
    Važno kod izrade orahnjače je da vam prostorija u kojoj mijesite bude jako topla i da su vam svi sastojci sobne temperature.
    2.
    Brašno prosijte i pomiješajte sa šećerom.

    U sredini napravite udubinu i u nju izmrvite kvasac i zalijte toplim mlijekom.

    Pustite da kvasac nabubri.

    Zatim dodajte rastopljeni maslac,žutanjke,koricu limuna i malo soli.

    Zamijesite glatko tijesto.

    Tijesto stavite u posudu,pokrijte krpom i umotajte dekicom.

    Ostavite da se diže dok se ne udvostruči.

    Kada je tijesto udvostručeno premijesite ga i podijelite na dva dijela.
    3.

    Fila:

    Stavite mlijeko da zakuha zajedno sa šećerom.Kad zakuha umiješajte med i rum.Vruće prelijte preko mljevenih oraha.
    4.
    Tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine i premažite polovicom file.Zarolajte i stavite u protvan na papir za pečenje.Isto napravite i s drugom polovicom tijesta.Ostavite na toplom još pola sata.

    Pećnicu  zagrijte na 170 stupnjeva i pecite orahnjaču otprilike 35-40 min.

    Dimenzije protvana u kojemu sam ja pekla 19x34cm.

Nema komentara:

Objavi komentar