Jako fino tijesto koje se vrlo jednostavno oblikuje





 Sastojci

    120 ml vode
    240 ml mlijeka
    40 g smedjeg secera
    2 zlice Meda od bagrema Podravka
    1 vrecica suhog kvasca (7 g)
    2 zlice otopljenog maslaca
    500 g brasna
    1/2 zlicice soli

    Otopina za kuhanje peciva
    2 l vode
    5-6 zlica Sode bikarbone Dolcela

    Dorada
    1 bjelanjak za premaz
    krupna morska sol za posipanje






 Priprema

    1.

    Vodu , mlijeko ,secer i med zagrij na toplo , mijesajuci da se secer otopi . U toplu mjesavinu dodaj kvasac i pusti 5-6 min da se napravi pjenica . Brasnu dodaj sol i otopljeni maslac , te na kraju pjenicu od kvasca . Umijesi mekano tijesto , ako trebas dodaj jos zlicu-dvije vode .
    2.

    Tijesto podijeli na komade zeljene velicine ja sam napravila 4 veca peciva i 12 manjih , a vi ako zelite mozete napraviti 8 vecih peciva . Tijesto netrebate formirati , samo laganu umijesi u kuglice i ostavi pokriveno cistim ubrusom da se malo odmori i gluten opusti 20 min .
    3.

    Odlezano tijesto formiraj u zeljene oblike . Slazi na pleh lagano posut brasnom . Pokrij peciva i pusti neka uzlaze 30 min . U medjuvremenu stavi vodu da kuha , pa kada uzvre pazljivo dodaj sodu bikarbonu , budi pazljiva jer voda odmah jako uspjeni i prekipi . Najbolje je da dodajes zlicu po zlicu sode .
    4.

    Uzasla peciva lagano spustaj u vrelu kupku i kuhaj ih oko 30 sek sa svake strane . Supljom zlicom vadi peciva na lim oblozen papirom za pecenje . Svako pecivo premazi ulupanim bjelanjkom i pospi sa krupnom soli ako zelis , ja nisam  . Peciva za hot dog zarezi ostrim nozem ukoso tri puta , a mini peciva za sliders zarezi u kriz .
    5.

    Pripremljena peciva , peci u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva 10 - 13 minuta dok lijepo ne porumene i dok se ne ispeku  . Pecena peciva prebaci na resetku za hladjenje . Hladne serviraj ili spremi u vrecice i zaledi do upotrebe .

Nema komentara:

Objavi komentar