Svaka domacica ima svoj omiljeni recept za kiflice, ovo je moj. Recept je iz mamine sveske recepata, kiflice sa ljesnjakom !






 Sastojci

    100 gr secera u prahu
    260gr brasna (pola ostro, pola meko)
    150gr pecenih mljevenih ljesnjaka
    210gr hladnog maslaca
    1 kasika hladnog mlijeka
    20 gr vanilin secera
    1 kasicica praska za pecivo
    prstohvat soli
    150 gr secera u prahu za uvaljavanje kiflica




 Priprema

    1.
    Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da odmori bar jedan sat u frizideru.
    2.
    Nakon sto se tijesto odmorilo, otkidati manje komade, oblikovati ih u kiflice ili utiskivati u kalup.
    3.
    Kiflice peci 12 minuta na 170 stepeni. Pecene kiflice kratko prohladiti u plehu ill kalupu pa ih jos tople uvaljati u secer u prahu!

Posluživanje

Ohladjene kiflice spremiti u limenu kutiju oblozenu masnim papirom. Tako spremljene kiflice ostaju svjeze i do 10 dana.


Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar