Čak i oni koji nisu ljubitelji kremšnita, nakon ovog recepta će promijeniti svoje mišljenje !





 Sastojci 8 osoba

    Kore
    1/2 smrznutog lisnatog tijesta (1 kocka od dvije u pakiranju vam je dovoljna)

    Žuta krema
    1 litra mlijeka
    10 jaja
    1/2 mahune vanilije ili 2 vanilin šećera
    10 žlica šećera
    6 žlica Oštrog brašna Podravka
    2 žlice Gussnel Dolcela (gustin)

    Bijela krema
    500 ml slakog vrhnja za šlag
    šećer u prahu Dolcela




 Priprema

    1.
    Za kore razvaljajte odmrznuto lisnato tijesto, pa ga izbockajte vilicom i pecite ga na većem limu (onaj koji imate od pećnice) do zlatno žute boje. Ohlađeno tijesto prerežite po pola i jednu polovicu stavite u manji lim.
    2.
    Za žutu kremu odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke izmješajte mikserom ili pjenjačom sa šećerom, vanilijom (koru od mahune vanilije možete staviti u mlijeko dok ne zakipi, kad mlijeko zakipi odstranite ju), brašnom, gustinom i 2 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu. 8 dcl mlijeka stavite u veći lonac da zakipi, kad je zakipilo dodajte smjesu od žumanjaka i skuhajte kremu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih dodajte u vruću kremu, lagano ih spojite pa tako dobivenu žutu kremu prelijte preko lisnatog tijesta.
    3.
    Kad se žuta krema ohladila slatko vrhnje istucite u čvrst šlag pa ga premažite preko žute kreme i poklopite drugom polovicom lisnatog tijesta.

Posluživanje

Dobro ohlađene kremšnite posipajte šećerom u prahu i poslužite narezane na kocke!


Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar