Sastojci
1 pakiranje Kreme za kremšnite Dolcela
200g višanja
50g čokolade
50g kakaa
piškote
mlijeko
rum
Priprema
1.
Kalup u kojem ćete slagati kolač obložiti prozirnom folijom. Ja sam koristila kalup za kruh dimenzija 30x10x8cm.
2.
Prašak za kremu podijeliti na 3 jednaka dijela (3x75g)
Krema 1
1.
U 180ml hladne vode umješati 75g praška za kremu, miksati 5 minuta.
Kemu uliti u pripremljeni kalup i staviti u frižider na pola sata da se stisne.
Krema 2
1.
Višnje izmiksati štapnim mikserom u kašu pa dodati vode da ukupna količina bude 200ml (po želji dodati i šećer, ja nisam jer su mi višnje bile dovoljno slatke).
2.
U dobivenu kašu dodati drugi dio praška za kremu. Miksati 5 minuta najjačom brzinom.
3.
Kremu od višanja izliti na bijelu kremu, poravnati i ponovno staviti na hlađenje.
Krema 3
1.
Čokoladu otopiti u mikrovalnoj. Otopljenu i malo prohlađenu čokoladu pomješati sa 180ml vode. Dodati kakao u prahu i treći dio praška za kreme. Miksati 5 minuta.
2.
Čokoladnu kremu izliti na kremu od višanja.
3.
Piškote malo namočiti u mljeko s rumom i poslagati po čokoladnoj kremi.
Meni je bilo potrebno 9 komada piškota.
Kolač prekriti prozirnom folijom i ostaviti ga par sati u frižideru da se stegne.
Posluživanje
Kada je kolač dobro ohlađen preokrenuti ga na tanjur za posluživanje, skinuti foliju :) i ukrasiti po želji.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar