Kremšnita od čokolade i višanja


Sastojci

    1 pakiranje Kreme za kremšnite Dolcela
    200g višanja
    50g čokolade
    50g kakaa
    piškote
    mlijeko
    rum











Priprema

    1.

    Kalup u kojem ćete slagati kolač obložiti prozirnom folijom. Ja sam koristila kalup za kruh dimenzija 30x10x8cm.
    2.

    Prašak za kremu podijeliti na 3 jednaka dijela (3x75g)

    Krema 1
    1.

    U 180ml hladne vode umješati 75g praška za kremu, miksati 5 minuta.

    Kemu uliti u pripremljeni kalup i staviti u frižider na pola sata da se stisne.

   

    Krema 2
    1.

    Višnje izmiksati štapnim mikserom u kašu pa dodati vode da ukupna količina bude 200ml (po želji dodati i šećer, ja nisam jer su mi višnje bile dovoljno slatke).
    2.

    U dobivenu kašu dodati drugi dio praška za kremu. Miksati 5 minuta najjačom brzinom.
    3.

    Kremu od višanja izliti na bijelu kremu, poravnati i ponovno staviti na hlađenje.

    Krema 3
    1.

    Čokoladu otopiti u mikrovalnoj. Otopljenu i malo prohlađenu čokoladu pomješati sa 180ml vode. Dodati kakao u prahu i treći dio praška za kreme. Miksati 5 minuta.
    2.

    Čokoladnu kremu izliti na kremu od višanja.
    3.

    Piškote malo namočiti u mljeko s rumom i poslagati po čokoladnoj kremi.

    Meni je bilo potrebno 9 komada piškota.

   

    Kolač prekriti prozirnom folijom i ostaviti ga par sati u frižideru da se stegne.

Posluživanje

Kada je kolač dobro ohlađen preokrenuti ga na tanjur za posluživanje, skinuti foliju :) i ukrasiti po želji.







izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar