Jedna lagana, osvježavajuća torta. Ko god je probao ostao je bez teksta, morate probati!


Sastojci

    BAZA
    22 petit buerre keksa
    120 g maslaca
    120 g šećera
    1,5 dcl vode

    KREMA OD SIRA
    800 g svježeg kravljeg sira
    250 ml vrhnja za šlag
    200 g šećera u prahu
    1 bourbon vanilin šećer
    1 šlag pjena
    1 dcl vode
    1 želatina

    VOĆE
    150 g šumskog voća
    50 g šećera u prahu

    ŠLAG FINIŠ
    250 ml vrhnja za šlag
    200 ml jogurta
    1 šlag pjena
    1 dcl vode
    1 želatina








Priprema

    BAZA
    1.

    Kekse sameljite i pomiješajte s rastopljenim maslacem. Koristila sam kalup za torte promjera 28 cm. Smjesu za bazu ravnomjerno utisnite na dno kalupa. Ispod podloge najbolje je staviti masni papir. Kad ste dobro utisnuli bazu, zagrijte vodu sa šećerom dok se šećer ne otopi i prelijte podlogu.
    2.

    Stavite bazu u zarzivač na cca 1h dok ne smrzne.

    KREMA OD SIRA
    1.

    Sir stavite u cjediljku dok se sav višak sirutke ne ocijedi te ga protisnite žlicom kroz cjediljku. Na taj način ćete dobiti najfiniju teksturu za kremu.
    2.

    Vrhnje za šlag i šlag pjenu napravite prema uputama na pakiranju. Pred kraj miksanja u vrhnje za šlag dodajte šećer i bourbon vaniliju.
    3.

    Želatinu namočite u 4 žlice vode, ostavite da nabubri, a ostaktak vode zagrijte na cca 70 ºC i prelijte preko želatine te dobro promiješajte.
    4.

    Sir, šlag i želatinu pomiješajte i vrlo kratko najmanjom brzinom na mikseru izmješajte sastojke u homogenu smjesu.
    5.

    Kremu od sira stavite na zaleđenu bazu i lijepo zagladite površinu te ponovno stavite u zamrzivač na cca 1-2h dok ne smrzne.

    VOĆE
    1.

    Šumsko voće i šećer izmiksajte u pire i ravnomjerno premažite preko zaleđene kreme od sira te ponovno stavite na cca 30min u zamrzivač dok ne smrzne.

    ŠLAG FINIŠ
    1.

    Vrhnje za šlag i šlag pjenu napravite prema uputama. Želatinu napravite kao u prethodnom koraku te izmiksate s jogurtom. Jogurt sa želatinom i šlag pomiješajte kratko mikserom na najmanjoj brzini.
    2.

    Šlag finiš ravnomjerno rasporedite po torti i to je to! Najbolja je ako ju ostavite u frižideru preko noći.
    3.

    U slast!










izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar