Limun torta


Sastojci

Broj osoba:
    4 osobe

    korice
     12 belanaca
     12 kasika secera
     3 kasike prezle (hlebne mrvice)
     15 kasika mlevenih oraha
      fil
     12 zumanaca
     12 kasika secera
     250 gr margarina ili putera
     1 limun







Priprema

Vrijeme pripreme:
    80 min
Težina:
    Jednostavno

 
    Od  12 belanaca peku se tri  korice,  mozete umutiti sve odjednom, ja mutim po 4  za svaku koricu posebno.  Belanca umutite u cvrst sam sa trunkom soli, dodajte postepeno secer, zatim prezlu i orahe.  Pecite korice u nauljenom plehu i u prethodno zagrejanoj rerni, dok porumene.

    Zumanca sa secerom umutite mikserom a onda kuvajte na pari, brzo se skuva, mesajte svo vreme da se ne zgrudva.

    Ohladite fil, dodajte margarin ili puter,  istruganu koricu limuna i sok.

    Filujte svaku koricu, i odozgo,  moze da se doda i slag a ne mora. Pospite orasima.






izvor :  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar