Limun torta
Sastojci
Broj osoba:
4 osobe
korice
12 belanaca
12 kasika secera
3 kasike prezle (hlebne mrvice)
15 kasika mlevenih oraha
fil
12 zumanaca
12 kasika secera
250 gr margarina ili putera
1 limun
Priprema
Vrijeme pripreme:
80 min
Težina:
Jednostavno
Od 12 belanaca peku se tri korice, mozete umutiti sve odjednom, ja mutim po 4 za svaku koricu posebno. Belanca umutite u cvrst sam sa trunkom soli, dodajte postepeno secer, zatim prezlu i orahe. Pecite korice u nauljenom plehu i u prethodno zagrejanoj rerni, dok porumene.
Zumanca sa secerom umutite mikserom a onda kuvajte na pari, brzo se skuva, mesajte svo vreme da se ne zgrudva.
Ohladite fil, dodajte margarin ili puter, istruganu koricu limuna i sok.
Filujte svaku koricu, i odozgo, moze da se doda i slag a ne mora. Pospite orasima.
izvor : www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar