Osvježavajući kremasti čizkejk – prekrasna i predobra
Sastojci
...za koru od keksa...
250 gr digestive keksi ( samleveni/usitnjeni)
120 gr otopljena putera
...sastojci za kremu od limuna....
1 kutijica/pakovanje gele sitronsmak ( jelly )
2.5 dl vode ( 250 ml vode )
3 dl kiselo vrhnje/kisela pavlaka
400 gr philadelphia krem sira
3 dl slatko vrhnje/slatka pavlaka za slag
115 gr secera u prahu
1 zlicica vanilije secera
...za top....
2.5 dl vode
1 pakovanje gele sitronsmak ( 125 gr pakovanje )
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
Za koru pomesajte usitnjene keske sa otopljenim puterom. Mrvicastu smesu utisnite u dno kalupa precnika 24 ili 26 cm. Obavezno kalup za torte cije stranice se skidaju. Ostavite u frizider dok pripremate kremu.
2
Za kremu pomesajte philadelphia krem sir ( sobne temperature ) sa kiselim vrhnjem i sa secerom u prahu. Umutite u glatku smesu bez grudvica. Dodajte umuceno slatko vrhnje ( slag ) i na kraju lagano ulevajte otopljeni i ohladjeni zele od limuna ( prethodno pripremljenj) uz neprestalno miksanje. Sve dobro sjedinite i lagano izlijte u kalup na podlogu od keksa. Poravnajte i ostavite u frizider da se krema stisne. Najbolje preko noci
3
Gele sitronsmak/LEMON JELLY ili gotova smesa koja je u prahu od limuna ( zasladjena ) za pravljenje desernog zelea/preljeva za torte. Ovde u Norveskoj je pakovanje 125 gr ( Freia proizvodnja). Na pokovanju stoji da se priprema zele sa 5 dl vode ali ako pravite tortu ide upola manje vode.
4
....Gele ce te pripremiti tako sto ce te 2.5 dl vode zagrejati do kljucanja. kada voda vri uklonite sa ringle i umesajte sadrzaj pakovanja. Mesajte dva minuta da se sve lepo otopi. Ohladite. Ohladjenu smesu lagano rasporedite u kalup na stisnutu kremu od limuna. Vratite u frizider da se zele stisne. A posle uzivajte ! Na isti nacin se priprema i za kremu.
Ohladite pre nego sto dodate u kremu od sira.
5
Napomena! GELE Sitronsmak ( malo pakovanje od 125 gr, freia ). LEMON JELLY u Americi
izvor : http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar