Torta od kokosa za 30 minuta!
Sastojci
Biskvit
4 žumanjka
150 g šećera
1 dl ulja
1 dl mlijeka
280 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
aroma kruškovca
Krema
3 Dolcela puding vanilija
1 l mlijeka
10 dag šećera
200 g margarina
150 g kokosa
2 žlice ruma
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Biskvit: Pjenasto izmiješati žumanjke sa šećerom. Dodati ulje i mlijeko, aromu kruškovca i promiješati. Zatim dodati prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivom te lagano promiješati da se sastojci sjedine.
Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i lagano ga promiješati sa žlicom.
Biskvit peći na 150°C oko 35 min u okrugloj posudi promjera 25 cm.
2
Krema: 3 pudinga od vanilije pomiješana s 10 dag šećera skuhati u 1 l mlijeka. Kada se puding skroz ohladi dodati margarin, kokos i 2 žlice ruma i dobro izmiješati.
3
Kada je biskvit hladan prerezati ga tako da dobijete 3 kore. Svaku koru navlažite s malo mlijeka i ruma te filujte tortu s kremom (tako da i zadnja kora torte bude namazana s kremom). Pospite tortu s kokosom.
izvor : http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar