Predivna pogača – djeca je obožavaju !!


Sastojci

    Potrebno za testo:
     2 zumanceta
     kasika masti
     100 gr margarina
     650 gr brasna
     1 kockica kvasca
     1 kasicica secera
     2 kasicice soli
     350 ml mleka
    Za premazivanje
     1 zumance
      malo mleka






Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    U mlako mleko staviti kvasac, šećer i malo brašna. Ostaviti da kvasac nadođe.
    Dva žumanceta sjediniti sa mašću zatim dodati mleko sa nadošlim kvascem, posoliti i brašnom zamesiti testo. Pokriti i ostaviti na toplom da testo nadođe.
    Nadošlo testo podeliti na dva jednaka dela.
    2

    Jedan deo podeliti na 2 a drugi na 4 dela.
    3

    4 dela svaki posebno razvući u krug, zatim ih premazati margarinom osim poslednjeg kruga i složiti jedan na drugi tako da poslednji bude onaj nepremazani.
    4

    Sve zajedno razvući u još malo veći krug, a onda iseći na 6 jednakih trouglova.
    5

    Svaki trougao posebno urolati kao kiflu.
    6

    Složiti ih u okruglu tepsiju kojoj se skida obruč veličine 26 cm, tako da se u sredini kiflice sastavljaju i preklapaju.
    7

    Dva preostala testa razvući što tanje, na 60-70 cm dužine, zatim premazati margarinom i urolati kao prut.
    8

    Sastaviti ih na početku i uvrteti. Pletenicu staviti oko ivice tepsije.
    9

    Pokriti krpom i ostaviti 45 minuta da pogača nadođe. Nadošlu pogaču premazati umućenim žumancetom i mlekom.
    10

    Peći u zagrejanoj rerni na 250 °C 5 minuta, zatim pokriti papirom za pečenje, smanjiti temperaturu na 180 °C i peći još 30-35 minuta.





izvor : http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar