pilećih prsa sa kožom
Palačinke:
1 jaje
3 ravne žlice ravne žlice brašna
3žlice mlijeka
sol, papar
Nadjev:
250g gljiva/šampinjon
1 manji luk
1 češanj češnjaka
sol papar
1žličica maslaca
1žličica nasjeckanog peršina
1/2žličice timijana
Priprema
1.
Pripremite meso:operite i osušite pileća prsa.Ogulite im kožu /pažljivo/kožu ostavite sa strane.Meso odvojite na dasku ,narežite na komade pa onda nastavite rezati oštrim nožem sve dok se meso ne usitni gotovo sitno .Meso posolite ,poparite .Kožu rašite pa po njoj rasporedite meso.
2.
Napravite nadjev: operite i sitno nasjeckajte gljive ,češnjak i luk.Zagrijete žličicu maslaca u tavi pa na njemu izdinstate luk nakon par minuta dodate češnjak nastavite pržiti dok luk ne uvene do kraja ,dodate gljive pustite da se gljive dinstaju dok ne ispuste svu vode,maknete sa strane ,dodate sitno nasjeckan peršin i timijan.Ispasirate sve štapnim mikserom u paštetu .Provjerite slanost po potrebi dodatno posolite i poparite.Odložite da se malo ohladi . Napravite smjesu za palačinke ona naravno mora biti malo gušća a palačinke malo deblje.Ispecite ih u tavi.Palačinke bogato nadjenete nadjevom,zarolajte ih.Na jedan kraj složite palačinke na meso.
3.
Zarolajte roladu ,stisnite je dobro .Zavežite roladu kuhinjskim koncem.U tavi zagrijete maslac +mlaz ulja pa prepecite roladu sa svake strane da uhvati boju .Odložite je u zdjelu za pečenje ,prelijete masnoćom od pečenja i običnim uljem.
4.
Pečemo u zagrijanoj pećnici na 180C/40min.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar